Quatre iniciatives catalanes entre els projectes d'emprenedoria social més prometedors

 Font:
Font:

Quatre iniciatives catalanes entre els projectes d'emprenedoria social més prometedors

Resum: 

El passat divendres el Comitè Científic del Momentum Project 2012 ha seleccionat els deu projectes d'emprenedoria social més prometedors. Entre ells, 4 són catalans.

Els projectes guanyadors són:

1) Associació Joia - Apunts un centre especial de treball barceloní creat el 1984 per tal de generar oportunitats d'inserció laboral per a persones amb trastorn mental. Ofereix serveis de reprografia, gestió de base de dades, manipulació i distribució.

2) TEB Verd - Bolet Ben Fet neix a Barcelona el 2009 dedicada a la producció i comercialització de bolets exòtics. Ofereix feina estable a persones amb discapacitat intel·lectual i fomenta el consum responsable de productes ecològics i locals a través d'un model de granja ambientalment sostenible.

3) Parallel 40 - Planeta Med amb seu a Barcelona té, des de 1996, l'objectiu de crear un entorn que faciliti la producció i divulgació de documentals d'interès social.

4) Ajudes Tècniques Bach (Atbach) nascuda a Sant Cugat (Barcelona) el 2005 per comercialitzar productes innovadors com cadires de rodes, bicicletes i accessoris, dissenyats des del punt de vista de les persones amb discapacitat física.

A partir d'aquest dimecres 6 de juny, iniciaran un període de formació especialitzada acompanyats per distingits professors, estudiants seleccionats i directius de grans empreses que faran el paper de mentors. La formació es complementa amb tallers, casos d'èxit i sessions de networking.

Un cop finalitzada aquesta fase, els equips de treball seguiran amb la preparació del Pla de Desenvolupament durant deu setmanes. Finalment, l'octubre es reuniran en el Social Investment Day on tindran l'oportunitat de mostrar els seus projectes a possibles finançadors i, a partir d'aquí, continuar el seu camí.

Afegeix un comentari nou