VII Jornada de Recerca i Immigració

VII Jornada de Recerca i Immigració

Resum: 

El 17 d’octubre se celebra una nova sessió de difusió de resultats de les investigacions desenvolupades en aquest àmbit.

Un any més, la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família organitza la “Jornada de Recerca i Immigració”. Un acte on es donen a conèixer els principals resultats dels projectes d’investigació desenvolupats amb el suport econòmic de la convocatòria ARAFI. Enguany, l’acte – que se celebra el 17 d’octubre a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans – se centrarà en aquelles recerques que aborden les problemàtiques relacionades amb els fills i filles de la immigració.

Programa

9.00h. Benvinguda

9.30h. Trajectòries d’èxit dels i les joves marroquines a Catalunya. Una anàlisi qualitativa des d’una perspectiva comparada. J

  • Jordi Pamies, Departament Pedagogia Sistemàtica i Social, CER Migracions EMIGRA, Universitat Autònoma de Barcelona

10.00h. Trajectòries d’èxit de joves immigrants a l’ensenyament superior i al món professional. Descolonitzant la mirada sobre l’altre.

10.30h. La integració dels i les joves de 14 a 18 anys migrats a Catalunya.

11.00h. El paper de les famílies immigrades en la promoció de l’èxit educatiu: pràctiques parentals involucrades en processos de resiliència.

11.30h Pausa

12.00h. Implementació i avaluació d’un programa dirigit a l’alfabetització de les mares amb infants estrangers en la seva llengua i en català.

12.30h. Una aproximació als estudiants amb persistència acadèmica des de l’enfocament de la resiliència.

13.00h. Infants i joves catalans d’origen estranger: realitats i polítiques en perspectiva comparativa.

13.30h Cloenda

Inscripció

  • Dia: 17 d’octubre
  • Horari: de 9h a 14h
  • Lloc: C. del Carme, 47 – Barcelona
  • Contacte i més informació: magda.garcia@gencat.cat i 93.270.16.77

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou