Volem un Dia Mundial de les ONG!

 Font:
Font:

Volem un Dia Mundial de les ONG!

Resum: 

El calendari està ple de dies mundials i internacionals. Només com exemple, el 21 de març coincideixen el de la poesia i contra el racisme, i el 22 de març és el de l'aigua. Per a quan el Dia Mundial de les ONG?

Aquesta és la reivindicació de la campanya World NGO Day, que proposa el 18 de novembre per donar visibilitat a la feina de les ONG, les entitats sense afany de lucre i la societat civil.

El 18 de novembre de 2011 i per primer cop en la història, diverses ONG d'arreu del món van celebrar el Dia Mundial de les ONG. El Regne Unit, Estats Units, Finlàndia, Letònia, Lituània, Estònia, Suècia, Noruega, Alemanya, Índia i Pakistan. Oficialment, però, encara falta que les Nacions Unides arribin a un consens respecte a aquest dia internacional.

Tot i així, la iniciativa ja ha rebut suport institucional a diversos països, com ara, Finlàndia. Heidi Hautala, ministra de Desenvolupament Internacional del Ministeri d'Afers Exteriors de Finlàndia, va declarar fa uns mesos que "Amb motiu de l'obra excepcional i de gran valor que les ONG estan fent, enèrgicament dono suport a la iniciativa per establir una organització internacional del Dia Mundial de les ONG". Els primers en reconèixer de manera oficial el Dia Mundial de les ONG van ser, però, els països bàltics. Així ho van fer el mes d'abril de 2010 al Fòrum de les ONG del Mar Bàltic, que va tenir lloc a Vilnius, Lituània.

Per tirar endavant la iniciativa i seguir treballant per aconseguir el reconeixement oficial d'aquesta diada, necessiten de la teva ajuda. Pots donar el teu suport tot signant aquesta declaració.

Afegeix un comentari nou