Aquest estiu unes 4.000 activitats de lleure arreu de Catalunya acolliran prop de 200.000 infants i joves

 Font:
Font:

Aquest estiu unes 4.000 activitats de lleure arreu de Catalunya acolliran prop de 200.000 infants i joves

Resum: 

Les colònies, els campaments, els casals de vacances, les rutes i els camps de treball són les activitats més destacades d’educació en el lleure en període de vacances.

Ja han començat a Catalunya les activitats de lleure per a infants i joves que han pogut escollir en un ampli ventall de unes 4.000 activitats. Es tracta d'activitats d'esbarjo que alhora compleixen una funció educativa de transmissió de valors individuals i col·lectius que ajuden al creixement integral de la persona.

Entre juny i setembre uns 200.000 infants i joves gaudiran de les activitats organitzades per entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions. Per mesos, juliol és el que tradicionalment ha concentrat el gruix de les activitats (54% l’any 2012), seguit de juny (33%), agost (10%) i setembre (3%).

Segons el Departament de Benestar Social i Família, aquestes xifres són molt similars a les de l’estiu de l’any passat, quan es van registrar 3.978 activitats amb una participació final de 173.520 nois i noies acompanyats per 23.885 dirigents i monitors.


Activitats més destacades
Els Casals de vacances és l'activitat més demandada (53%); només ocupen unes hores al dia i tenen lloc habitualment en el mateix entorn on viuen els infants, entre 5 i 12 anys. S’hi fan tallers, banys, jocs, excursions, visites, etc.


Les Colònies acullen el 23% de infants i joves entre 5 i 16 anys; generalment es fan en casa de colònies on hi fan diverses activitats com jocs, excursions, sortides, descobertes, vetllades i tallers.

Les Acampades van destinades a noies i nois entre 8 i 18 anys (16%); es fan en contacte directe amb la natura i l’allotjament és en tendes de campanya. La major part de les activitats estan relacionades amb l’entorn natural.

Les Rutes estan obertes a joves entre 12 i 20 anys (6%); són recorreguts que segueixen un itinerari d’interès, dormint cada nit en un lloc diferent. Poden ser a peu, amb bicicleta, en carro, a cavall o altres mitjans de transport.

Els Camps de treball representen un 2% de la oferta i van destinats a joves entre 15 i 29 anys. Els joves duen a terme un treball desinteressat en un projecte de dimensió social ajudant a persones, protegint la natura, restaurant edificacions d’interès, etc.; l’allotjament pot ser en un casa, en tendes de campanya o en instal·lacions habilitades i properes al lloc on es fa el servei

En els Intercanvis hi participen joves entre 14 i 30 anys; l’objectiu és afavorir el coneixement mutu i el diàleg entre dos ambients i cultures diferents. De vegades, el grup d’acollida retorna la visita al grup visitant. L’intercanvi és internacional quan els seus integrants procedeixen de diverses nacions.

Les Estades van destinades a joves entre 8 i 18 anys; durant uns dies es fa una activitat concreta (idiomes, esport, fotografia, informàtica, música, etc.) en un indret que convida a l’aprenentatge, com albergs o cases de colònies.

Si bé ja totes les ofertes estan pràcticament cobertes, es pot consultar en el web: www.jove.cat/triaelteuestiu si encara queda alguna plaça lliure.

Afegeix un comentari nou