Els ocupants dels Encants Vells a punt de ser desallotjats

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els ocupants dels Encants Vells a punt de ser desallotjats

Resum: 

Després d'intentar negociar l'Ajuntament de Barcelona ha denunciat la cinquantena d'ocupants que habiten al solar i resta a l'espera d'una ordre judicial per executar el desallotjament en les properes setmanes.

Des del passat mes de maig que unes cinquanta persones estan instal·lades al descampat dels Encants Vells. Es tracta d'espanyols, de subsaharians procedents de Gàmbia, Senegal i Marroc i també de sudamericans provinents de Bolívia o Colòmbia. Bona part d'ells malviuen gràcies al negoci de compra - venda de ferralla i és per això que han rebutjat la proposta de l'Ajuntament d'anar a viure de forma temporal en albergs ja que en aquests espais no hi cap tot el que recullen. Només 7 persones han acceptat l'ajuda i l'antenció social del Servei d'Inserció Social i de l'Oficina del Pla d'Assentaments Irregulars.

​Aquests ocupants provenen d'antigues naus ocupades al barri del Poblenou, als carrers de Badajoz, Zamora, Puigcerdà o Paraguai (la nau d'aquest carrer fou la última en desallotjar-se el passat mes de juliol).

Des del 2012 fins al desembre l’oficina del Pla d’Assentaments Irregulars de l’Ajuntament ha atès 583 persones d’aquestes naus ocupades. D’aquestes, 221 han fet formació per a la inserció, 91 usuaris s’han inserit al mercat laboral i 50 han regularitzat la seva situació, segons dades municipals.

En aquest espai l'Ajuntament vol construir-hi un parc urbà que està previst que es finalitzi el 2018.

Afegeix un comentari nou