Llucià: Segueixo aprenent i m’ajuda a envellir bé

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Llucià: Segueixo aprenent i m’ajuda a envellir bé

Resum: 

En Llucià Torras porta 18 anys fent de voluntari en l’àmbit de la gestió. Actualment és staff de direcció del Departament de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, on lidera un projecte d’acompanyament per a la millora de la gestió de les entitats del tercer sector.

Llucià Torras i Gubiana

Entitat: Fundació Pere Tarrés

Edat: 79 anys

Quants anys portes fent voluntariat?

Porto uns 18 anys. En aquests anys he participat en diferents organitzacions. Vaig començar a la Fundació Formació i Treball de Càritas posant en marxa el projecte de recollida, transport i valorització de mobles. També he participat a Intermón Oxfan, dins del departament de gestió interna, on vaig promoure la implementació del programa de prevenció de riscos laborals, la certificació de la ISO Medi Ambiental i el sistema de gestió de la qualitat EFQM. Posteriorment, vaig estar a la Fundació Un Sol Món, durant uns cinc anys, portant temes de inserció laboral. Va ser arrel d’aquest projecte on vaig començar a pensar en el tema de la millora de gestió per a les entitats petites i mitjanes. Actualment, i des de fa uns tres anys, formo part de l’staff de direcció del Departament de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés intentant aprofundir en el suport a les entitats del tercer sector a través del projecte de millora de gestió. Aquest té molt bona acollida entre les prop de 35 entitats acompanyades.

Per què vas decidir fer voluntariat?

Sempre he tingut preocupació pel país i el canvi social, com poder ser útil per a aquest canvi. I he participat a la societat civil de diferents formes: he format part de la Junta Directiva del Col·legi de Químics, he estat president d’una societat coral, participo en equips de matrimonis per una Església conciliar... Sempre he tingut contacte amb el món del voluntariat, però ser voluntari amb alta dedicació va ser fa 18 anys, just l’endemà de prejubilar-me. Era una idea que ja tenia pensada prèviament.

Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?

Valor afegit. La prestació de voluntariat, per la seva gratuïtat i per ser agent de canvi social, aporta valor afegit i credibilitat a les entitats d’acció social. Sempre recordo les paraules del director de Sant Joan de Déu on deia que sense les persones voluntàries serien un bon hospital, però no seria Sant Joan de Déu.

Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?

“Cal que neixin flors a cada instant” de Lluis Llach

La millor experiència amb què t’has trobat fent voluntariat?

Constatar que he pogut ser útil per a les persones de les entitats socials.

Què t’aporta el voluntariat i que aportes a la societat a través del voluntariat?

Segueixo aprenent i m’ajuda a envellir bé. Jo aporto la meva experiència en l’àmbit de la gestió i segueixo creixent en coneixement. M’ajuda a seguir sent open-minded i a continuar acumulant joventut.

Afegeix un comentari nou