La Fundació Pere Tarrés apel·la a un ‘Nadal Solidari’ en benefici d’infants en situació vulnerable

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
Pobresa infantil. Font: www.cugat.cat Font:
‘Nadal Solidari’ és el nom de la campanya que la Fundació Pere Tarrés. Font: Llicència CC
 Font:
El contacte directe amb la infància els ha ajudat a detectar una problemàtica que no s’escapa del context de crisi social que colpeix les famílies de manera transversal. Font: Llicència CC

La Fundació Pere Tarrés apel·la a un ‘Nadal Solidari’ en benefici d’infants en situació vulnerable

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

‘Nadal Solidari’ és el nom de la campanya que la Fundació Pere Tarrés ha posat en marxa per a finançar programes socials i educatius per a 6.000 infants en risc d’exclusió social.

La Fundació Pere Tarrés compta amb una extensa xarxa de centre socioeducatius, on brinda suport emocional, reforç escolar i activitats d’educació en el lleure arreu del territori. Aquesta contacte directe amb la infància els ha ajudat a detectar una problemàtica que no s’escapa del context de crisi social que colpeix les famílies de manera transversal: una cronificació de l’índex de pobresa i del risc d’exclusió social.

En resposta a aquesta situació, la Fundació Pere Tarrés llança, un any més, la campanya ‘Nadal Solidari’ amb l’objectiu de recaptar fons en benefici dels prop de 6.000 infants amb dificultats socioeconòmiques que participen en els centres socioeducatius amb els que compte l’entitat arreu de Catalunya i les Illes Balears. Per fer-ho, demana la participació activa d’empreses, institucions i qualsevol persona a títol particular amb voluntat de fer donatius que permetin impulsar nous programes d’acompanyament social i educatiu, finançar tractaments de salut oftalmològica i bucodental, així com rehabilitar i millorar les condicions dels espais educatius.

Una campanya que s'impulsa cada any

En l'àmbit de la salut, l'any passat la Fundació Pere Tarrés va col·laborar amb diverses clíniques dentals per a proporcionar tractaments odontològics a 54 infants, i amb la Fundació Barraquer per realitzar revisions oftalmològiques a 32 infants de Barcelona. Aquests esforços van conduir a l'atenció clínica de cinc infants i la distribució de dotze ulleres. Durant el 2022, es va poder remodelar el pati del centre socioeducatiu Poblenou de Barcelona i es van atendre les llistes d'espera de les famílies que buscaven accedir als centres de la Fundació Pere Tarrés.

Pere Tarrés també va ampliar la seva xarxa amb la gestió d'un nou centre socioeducatiu a Sant Adrià del Besòs i la incorporació de tres nous espais a la xarxa d'espais coordinats. En total, l'entitat gestiona i dona suport a 85 centres socioeducatius a Catalunya i les Illes Balears, amb l'objectiu de proporcionar oportunitats iguals per al desenvolupament positiu de 5.998 infants i joves diàriament.

‘Cap infant sense joguines’

A més de la campanya ‘Nadal solidari’, la Fundació Pere Tarrés inicia una segona iniciativa de recollida de joguines per a infants de famílies en situacions de risc social.

La iniciativa, que du com a títol ‘Cap infant sense joguines’, té com a objectiu permetre a les criatures dels centres socioeducatius gaudir de jocs i joguines durant les festes de Nadal, tot donant resposta a les dificultats econòmiques que han afectat les famílies en els darrers anys.

Afegeix un comentari nou