Un manual per mesurar l’impacte en el benestar dels usuaris

Autor/a: 
Joan Cuevas
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un manual per mesurar l’impacte en el benestar dels usuaris

Autor/a: 
Joan Cuevas

Resum: 

El document explica com construir un senzill sistema d'indicadors amb l’objectiu de mesurar l’impacte en el benestar dels beneficiaris. Segons els autors del manual, aquest tipus de mesurament pot servir per a millorar la gestió, demostrar l’impacte de l’activitat de les entitats i millorar la captació de fons.

El Manual "Measuring well-being" va dirigit a organitzacions sense afany de lucre i ha estat elaborat pel Think Tank anglès “New Economics Foundation (NEF)”. El document té llicència creative commons i es pot descarregar del web de NEF.

El document proposa mesurar de quina manera l’activitat de la nostra entitat fa canviar el benestar de cadascun dels nostres usuaris. Més concretament, es proposen mesurar elements com el benestar emocional, la satisfacció vital, l’estat de salut, la resiliència i autoestima, les competències, l’autonomia i el grau de participació amb l’entorn.

Com posar en marxa el mesurament i com analitzar-ho
De manera molt planera el manual proposa utilitzar qüestionaris autoadministrats a l’hora de preguntar als usuaris sobre el benestar. I es proposa fer-ho en tres moments: Abans d’incorporar-se a l’entitat, un cop ha rebut el servei, i 3 mesos després d’haver fet ús del servei. Un cop feta la recollida de la informació, es proposa fer una anàlisi que permeti donar resposta a les següents qüestions:

  • Els resultats s’ajusten al que esperàvem?
  • Podem diferenciar patrons de comportament? Hi ha grups o perfils que tenen un comportament diferent a la resta?
  • Com influeix el pas del temps en les persones?
  • Ens allunyem molt de la mitjana nacional o regional?

Tot i que el manual no profunditza gaire en la metodologia, sí que aporta idees a l’hora d’implementar un sistema de mesurament

Tot i que el manual no profunditza gaire en la metodologia a utilitzar, sí que aporta idees a l’hora d’implementar un sistema de mesurament del benestar dels usuaris d’una entitat. A més a més, el document disposa d’un recull de valuosos enllaços que ens porten a recursos de caràcter més tècnics i metodològics.

Més informació:

- Descarrega't el manual "Measuring well-being"

- Notícia apareguda a ThirdSector.co.uk

Afegeix un comentari nou