Una bona experiència: El Projecte Rossinyol

 Font:
Font:

Una bona experiència: El Projecte Rossinyol

Resum: 

El Projecte Rossinyol va nèixer als anys 70 a Israel per facilitar l'acollida d'escolars nouvinguts. Avui en dia es du a terme a diverses universitats europees com a projecte d'intervenció que treballa per combatre l'exclusió social.

El Projecte Rossinyol parteix de la idea que els i les joves universitàris/es poden desenvolupar un paper actiu en l'acollida dels escolars nouvinguts, acompanyant-los i ensenyant-los la ciutat on creixeràn. D'aquesta manera, el o la jove desenvolupa un rol de mentor que afavoreix la inclusió social, la ciutadania activa i el desenvolupament dels infants nouvinguts. Tanmateix, fomenta la diversitat i l'intercanvi cultural.

Actualment el Projecte Rossinyol es financia per l'Unió Europea i s'integra a les universitats d’Alemanya, Àustria, Catalunya, Eslovènia, Noruega, Suècia i Suïssa, entre les quals hi ha la Universitat de Girona (UdG), on unes quaranta persones universitàries desenvolupen aquesta tasca social.

L'objectiu que es vol assolir és implementar els elements centrals del model de mentoria en diferents països i establir un programa europeu de formació de mentors i xarxes de col·laboració entre escoles i universitats en l’àmbit nacional i internacional.

Vols participar en el projecte?
Omple la sol·licitud que trobaràs a la web del Projecte i els responsables del projecte contactaran amb tu per fer-te una entrevista.

Vols més informació?
Consulta el web: projecterossinyol.udg.edu o el blog: projecterossinyol.blogspot.com

Afegeix un comentari nou