ADAMA signa el setzè conveni de col·laboració amb una entitat d’acció social

ADAMA signa el setzè conveni de col·laboració amb una entitat d’acció social

Resum: 

Aquest mes d’ Abril 2011, ADAMA signa amb la Fundació Soñar Despierto, el 16è conveni de col·laboració amb una entitat d’acció social de Catalunya. Després de 2 anys d’aquells primers convenis amb Caritas Diocesanas, l’ACASC o la Fundació FIAS, per fomentar el treball en xarxa amb d’altres entitats i ajudar a persones en exclusió social, s’ha aconseguit arribar als 16 convenis de col·laboració.

ADAMA es una entitat de voluntariat formada per més de 150 voluntaris, 75 d’ells terapeutes de tècniques naturals de salut (Massatges, Ioga, Coaching, Musicoteràpia, Risoterapia, Flors de Bach, Gestalt, Reiki, etc.), que ajuden a persones en exclusió social mitjançant la motivació, l'acompanyament vital i les tècniques naturals i alternatives de salut. Durant els darrers 2 anys ha treballat amb conveni de col·laboració amb d’altres entitats del tercer sector amb projectes innovadors, aportant tècniques i metodologies diferents per complementar el gran treball desenvolupat per les entitats a l’acció social.


Les tècniques naturals, l'acompanyament personal, l’empoderament i la motivació personal resulten ser unes eines de gran d'ajuda, ja que treballen sobre punts bàsics com l'autoestima i voluntat de millora, al mateix temps que construeixen sobre valors com la discreció, l'absència de prejudicis, l'empatia, la compressió i l'escolta activa dels altres. La seva 'naturalitat' fa que les persones no se sentin 'envaïdes' o 'jutjades' mantenint un alt índex de compatibilitat amb altres activitats, altres tractaments i situacions personals. A més, moltes d’aquestes tècniques, com els massatges, impliquen un apropament personal amb els usuaris dels centres, el que facilita processos terapèutics que van molt mes enllà del contacte físic, facilitant millores emocionals, i per tant de la seva qualitat de vida.


ADAMA porta a terme projectes d'ajuda als centres d’acollida, albergs i centres de dia amb diversos programes d’acció social:

- Programa d’atenció a DONES en exclusió social i/o víctimes de violència de gènere amb conveni amb entitats com Càritas Diocesanes de Barcelona, ​​el Consorci d'Acció Social de Catalunya-CASC, El Safareig, Dones Amb Empenta als CIEs de la Catalunya Nord i la Catalunya Central.

- Programa de suport a persones grans mitjançant conveni amb la Fundació FIAS/PRISBA, amb Caritas Diocesanas i el Pla Integral del Casc Antic-PICA

- Programa de millora de la qualitat de vida de persones amb VIH i sense recursos econòmics a través del conveni amb l’Associació Ciutadana Anti-Sida de Catalunya-ACASC

- Programa de foment de la Vida Independent per a persones amb Diversitat Funcional, amb conveni amb ASSA.

- Programa d’atenció a persones amb adiccions actives amb conveni amb AEC-Gris i l’Associació Benestar i Desenvolupament-ABD.

- El programa d’ajuda a l’infancia amb exclusió amb conveni amb Aldeas Infantiles SOS i la Fundació Soñar Despierto.

- I Programa d’ajuda a persones SENSE LLAR amb conveni amb Caritas Diocesanas, la cooperativa SUARA, el consorci LA SOPA, el centre de HEURA i l’Obra Social de Santa Lluisa de Marillac.

El programa d’atenció a DONES ha estat premiat amb el Tercer Premi Solidaritat de la revista TELVA, mentres que el programa d’ajuda a persones SENSE LLAR va tindre ressò a un article de la Vanguardia del dia 26 d’ Abril 2011, dins el suplement VIVIR. Per a mes informació:

http://www.lavanguardia.com/vida/20110426/54144829763/masajes-para-mejorar-las-condiciones-de-vida-de-los-sin-techo.html

La tasca d’acció social del voluntaris terapeutes de ADAMA va guanyar els Premis VOLUNTARIAT 2010 de la Generalitat de Catalunya a la modalitat de votació popular.


Per a més informació sobre ADAMA: www.adama.org.es, adama@adama.org.es o trucant al 934 62 73 95.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou