Bigues i Riells acull l'exposició "Ser refugiat" i la xerrada "Escoltem els refugiats"

Autor/a: 
Catalunya amb ACNUR
 Font:
Font:

Bigues i Riells acull l'exposició "Ser refugiat" i la xerrada "Escoltem els refugiats"

Autor/a: 
Catalunya amb ACNUR

Resum: 

Amb l'objectiu d'apropar la difícil situació de les persones refugiades, el Centre Cívic i Cultural "El Rieral" de Bigues i Riells acull des del 14 i fins el proper 31 de març l'exposició "Ser refugiat" de Catalunya amb ACNUR.

Catalunya amb ACNUR ha instal·lat l'exposició "Ser refugiat" al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues i Riells. Els veïns del municipi i rodalies poden visitar l’exposició de manera gratuïta des del 14 i fins el proper 31 de març.
El Centre Cívic és durant aquests dies un espai de coneixement, on els visitants viuran l’experiència de ser refugiat i s’aproparan als conceptes de desplaçament forçat i refugi. Al mateix temps, l’exposició reflexa la tasca de protecció que l'ACNUR porta a terme als camps de refugiats. I és que a través de 12 panells expositors es mostra com és l’arribada a un camp de refugiats, el registre i identificació de les persones que hi són acollides, l’assistència mèdica que hi reben, l’educació que es dóna als infants i la formació dels adults o l’aprovisionament d’aigua i aliments.
Catalunta amb ACNUR proposa fer un recorregut paral·lel al camí que han de realitzar els refugiats i les refugiades des que es veuen obligats a fugir de casa seva, fins que l’ACNUR troba una solució –duradora– per a la seva situació.
A més, en el marc d’aquesta acció de sensibilització sobre la difícil situació que viuen les persones refugiades, i amb la intenció d’apropar aquesta realitat als veïns de Bigues i Riells, el dijous 22 de març a les 18 hores també es realitzarà una xerrada "Escoltem els refugiats", on un refugiat polític birmà explicarà la seva experiència personal. A l’acte també intervindran representants del consistori i el director de Catalunya amb ACNUR.
Localització: c/ Anna Mogas, núm. 130. Bigues i Riells · 08415
Si voleu rebre més informació podeu contactar amb nosaltres a través de comunicacio@eacnur.org

Afegeix un comentari nou