Una història refugiada: la meva experiència en la cultura de benvinguda de Refugees Welcome

La Daryna Kyshchak, procedent de Zhytomyr, a Ucraïna, es va veure obligada a abandonar la seva llar, camí a Barcelona, primer, i a Vic, després. Font: Cedida

Una història refugiada: la meva experiència en la cultura de benvinguda de Refugees Welcome

Resum: 

La meva experiència com a voluntària em va obrir els ulls a la realitat que viuen milers de persones refugiades a tot el món. Vaig comprendre la importància del nostre treball per a crear espais de trobada i fomentar la cultura de pau i la convivència.

 Font:

Daryna Kyshchak

Estudiant de pràctiques i voluntària de Refugees Welcome. Màster en Psicopedagogia en la Universitat Autònoma de Barcelona. Graduada en Educació Secundària, especialitzada en Història, per la Universitat Estatal Iván Frankó de Zhytomyr, Ucraïna.

més articles de Daryna Kyshchak

Soc Daryna Kyshchak, tinc 21 anys i procedeixo de la ciutat de Zhytomyr, a Ucraïna. Al febrer de 2022, em vaig trobar entre els milions d'ucraïnesos que es van veure obligats a abandonar les seves llars a causa de l'agressiva invasió russa. Juntament amb la meva germana, vam emprendre un llarg camí fins a arribar a Barcelona. Una vegada aquí, una família amiga ens va acollir càlidament a la ciutat de Vic.

En arribar a un nou país, el procés d'adaptació durant els primers mesos va resultar difícil, perquè no entenia l'idioma, i no tenia documentació ni diners propis. No obstant això, amb el suport de la societat catalana i de la família d'acolliment, aviat vaig ser capaç de dominar l'espanyol a un nivell conversacional i vaig aprendre els fonaments del català. També vaig trobar nous amics a la Universitat Autònoma de Barcelona i vaig aconseguir un treball en un supermercat local, la qual cosa no va ser fàcil, ja que sovint és difícil per a les persones refugiades aconseguir treball.

Després d'haver acabat amb èxit la meva carrera de grau a Ucraïna i motivada per la meva passió per l'educació i el suport rebut, vaig decidir continuar els meus estudis de postgrau a la Universitat Autònoma de Barcelona. Em vaig matricular en el màster de Psicopedagogia i, més tard, vaig tenir l'oportunitat de col·laborar amb l'organització “Refugees Welcome” (RW) amb les pràctiques del màster i com a voluntària.

La meva experiència com a voluntària em va obrir els ulls a la realitat que viuen milers de persones refugiades a tot el món. Vaig comprendre la importància del nostre treball per a crear espais de trobada i fomentar la cultura de pau i la convivència. Refugees Welcome ha aconseguit realitzar més de 150 convivències a Espanya permetent desenvolupar aquesta cultura de benvinguda tan necessària en el món que ens toca viure a les persones refugiades. Un món on el nombre de persones que es veuen forçades a fugir del seu país creix de manera despietada fins a la xifra actual de 120 milions de persones, segons ACNUR. La nostra plataforma ciutadana fomenta aquesta cultura de benvinguda creant espais de convivència entre persones desplaçades i la població local, basats en la igualtat, l'horitzontalitat i el respecte mutu, promovent així la seva integració social, el desenvolupament del seu potencial personal i la seva participació en la comunitat.

Per exemple, el passat 9 de juny vam visitar el Monestir de Sant Cugat. Aquestes trobades es converteixen en un lloc indispensable per al descobriment, on cadascun pot trobar suport i sentir unitat. Després d'una interessant visita al monestir, les persones refugiades provinents de diversos països parlem en l'idioma que estem aprenent, sentim una connexió, interès i unitat, i compartim activament les nostres històries de vida. Cada relat va reflectir la valentia del nostre propi camí cap a una nova vida. Aquí, en un país i en una societat diferents, amb un nou idioma en el qual comunicar-se, a vegades ens resulta difícil, i altres vegades molt dur. Però precisament tals reunions ens ajuden a sentir-nos acompanyats, com a part d'una comunitat capaç de superar qualsevol adversitat.

Estic agraïda per les oportunitats de vida i per ser voluntària a Refugees Welcome i t'animo que comparteixis aquest post a les teves xarxes socials i animis als teus amics i familiars a conèixer més sobre la causa de les persones refugiades a tot el món.

Afegeix un comentari nou