Concurs de relats curts “Per a un comerç just”

Concurs de relats curts “Per a un comerç just”

Resum: 

SETEM Catalunya, amb la col·laboració d'Alternativa3, FETS Finançament Ètic i Solidari, Intermón Oxfam i Xarxa de Consum Solidari, convoca el concurs de relats curts “Per a un comerç just”, amb l’objectiu de reflexionar sobre les actuals injustícies del comerç internacional i l’alternativa que ofereix el comerç just.

El concurs "Per a un comerç just" està adreçat tant a infants i adolescent com a persones adultes, ja que, hi ha tres categories en què es pot participar:

  • Cicle Superior Primària: Adreçats a nens i nenes de 10 i 11 anys.
  • Secundària: 12 a 16 anys.
  • Joves i adults majors de 17 anys.

Les bases del concurs inclouen dues dinàmiques participatives creades per tal de donar idees al professorat, educadors i educadores d’esplais, agrupaments escoltes i d’altres centres educatius que vulguin treballar i reflexionar amb els infants i adolescents sobre les actuals injustícies del comerç internacional i conèixer l’alternativa del comerç just. Són, doncs, activitats col·lectives a realitzar amb l’educador/a i engrescar als nens i nenes i joves a participar en el concurs.

La temàtica dels relats haurà de girar al voltant del concepte de comerç just i els seus principis: no explotació infantil, salaris dignes, respecte al medi ambient, no utilització de productes químics a la terra, igualtat entre homes i dones i drets laborals dignes per a tothom. Els treball hauran d'estar escrits en català i l’extensió màxima haurà de ser de dues pàgines. Cada participant podrà presentar una única obra.

Per fer arribar els treballs hi ha dues opcions: Es poden enviar per correu electrònic a concurs[arrova]festacj.org o per correu ordinari a SETEM Catalunya (Concurs Festa del Comerç Just): Bisbe Laguarda, 4 – 08001 Barcelona. En ambdós casos cal que consti el nom i cognoms de l’autor/a, municipi, categoria i títol del relat, així com les dades del centre si s’escau (nom, adreça, telèfon i correu electrònic). El termini d’admissió finalitza el 8 de març de 2010.

Es premiarà un relat de cada categoria i els concursants premiats rebran un lot de productes de comerç just i una motxilla de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, que se celebrarà al maig i en el marc de la qual s'organitza aquest concurs.

Vols saber més sobre el comerç just i els seus principis? Llegeix aquesta notícia!

Afegeix un comentari nou