Aquest Nadal, apunta't al comerç just!

 Font:
Font:

Aquest Nadal, apunta't al comerç just!

Resum: 

Si aquest Nadal, vols regalar salaris dignes, justícia i respecte pels drets humans, omple la teva cistella de productes de comerç just. No et limitis, però, a consumir, també pots implicar-te i actuar a favor de la justícia social!

Vés a la pàgina inicial de Nadal Solidari 2009

El comerç just defensa la comercialització de productes dels països empobrits a través de mecanismes més justos amb els productors/ores del Sud i més respectuosos amb el medi ambient. Es planteja, doncs, com una alternativa al comerç convencional, que es realitza sobre relacions asimètriques d'intercanvi.

Les organitzacions del Nord que treballen en comerç just posen l'accent en la sensibilització i participació de la ciutadania; el comerç just pretén conscienciar els ciutadans i ciutadanes i fomentar la lluita contra l’injust sistema de comerç internacional. Afegeix valors ètics que abasten aspectes tant ecològics com socials i de gènere.

El comerç just es pot considerar una vessant del consum responsable, que es basa en l'elecció dels productes i serveis no només tenint en compte la seva qualitat i preu, sinó també pel seu impacte ambiental i social, i per la conducta de les empreses que els elaboren.

En aquest vídeo, la Marina Reig, responsable de Recursos de Sensibilització de Setem-Catalunya, aprofundeix en el concepte del comerç just i en la implicació ciutadana; també explica el debat que hi ha entre les organitzacions que treballen en comerç just al voltant de com se certifiquen les organitzacions i els productes de comerç just. Setem-Catalunya treballa en les tres vessants del comerç just: incidència política, sensibilització de la ciutadania i comercialització.

A Catalunya trobem diferents organitzacions que treballen en comerç just. Com ja s'ha vist al vídeo, Setem té una botiga a la seva seu de Barcelona (C/ Bisbe Laguarda, 4). Intermón-Oxfam compta amb botigues a diversos municipis i, de cara al Nadal, ha publicat un catàleg especial.

També hi ha organitzacions que es dediquen a la importació, distribució i comercialització de productes tèxtils, d'alimentació i artesania, que provenen de grups d'artesans i productors de països del Sud, com ara, Alternativa3, una organització de comerç just amb seu a Terrassa.

Ja saps, aquest Nadal, consumeix de forma responsable i defensa la justícia social!

Afegeix un comentari nou