Contra el negacionisme de la sida: l'evidència científica

 Font:
Font:

Contra el negacionisme de la sida: l'evidència científica

Resum: 

EL Centre de Documentació i Recursos Pedagògics de SIDA STUDI ha preparat un dossier temàtic en el què tractem el negacionime de la sida

Es coneix com negacionisme o dissidència del VIH a un conjunt d'hipòtesis contràries a l'evidència científica entorn del VIH com a causant de la sida.
Els negacionistes sostenen afirmacions com que el VIH no causa la sida, que els antirretrovirals no són eficients, que no existeix una greu epidèmia de VIH a l'Àfrica subsahariana, que els remeis naturals són eficaços, etc.
Concretament a l'Àfrica, els negacionistes del VIH atribueixen la sida a una combinació de desnutrició i de sanitat deficient, és a dir, creuen que l'epidèmia és simplement un re-etiquetat de les malalties pròpies del desenvolupament de la vida natural de les persones.

El monogràfic recull articles, enllaços web, imatges i vídeos que proporcionen informació i evidència científica sobre el VIH/sida.

Declaració de Durban, 2000

La declaració és la resposta al negacionisme del VIH/sida i particularment al suport que el llavors president de Sud-àfrica, Mbeki, mostrava a favor dels negacionistes. El document es va publicar en la revista Nature setmanes abans de la Conferència Internacional sobre la sida de 2000, que es va realitzar a Durban, Sudàfrica. D'acord amb la declaració, l'evidència que el VIH causa la sida és "clara, exhaustiva i sense ambigüitats".

Afegeix un comentari nou