Daniel Cañardo Blasco: “Els voluntaris transmeten la seva expertesa a joves i no tan joves que s’enfronten a la lluita diària del món empresarial”

Autor/a: 
Montse Mateo
 Font:
Font:

Daniel Cañardo Blasco: “Els voluntaris transmeten la seva expertesa a joves i no tan joves que s’enfronten a la lluita diària del món empresarial”

Autor/a: 
Montse Mateo

Resum: 

Secot assessora persones emprenedores en l’entorn empresarial i associatiu, tant de nous projectes com d’altres ja consolidats.

Secot és una entitat de voluntariat sènior d’assessorament empresarial, declarada d’utilitat pública i present en tot el territori estatal, amb una forta dedicació per atendre les consultes i peticions arribades tant directament com a través dels diversos acords que manté amb entitats públiques i privades.

L’entitat està homologada i reconeguda per diverses entitats financeres, compta amb certificació d’AENOR ISO9001 i és auditada per la Fundació Lealtad.

Parlem Daniel Cañardo Blasco, president de SecotBcn des de fa tres anys, i professional provinent d’una important multinacional d’alimentació.

Quina és la missió de la vostra entitat?

Mantenir i crear llocs de treball vers l’orientació empresarial i el foment de l’esperit emprenedor, i oferir als sèniors la possibilitat de transmetre el seu caudal de coneixements i expertesa.

Quina és la realitat que teniu en el vostre entorn immediat?

El nostre entorn immediat és la ciutat de Barcelona, municipis del voltant i les comarques dels Vallès, Maresme i Osona. Per tant, vivim a peu de carrer les dificultats que passa la ciutadania, donat que arriben els sol·licitants de serveis directament a nosaltres o a través d’entitats municipals de promoció econòmica.

La difícil situació econòmica que patim des de fa anys i ara més que mai, ha provocat que moltes persones es vegin abocades a l’emprenedoria i les petites empreses es replantegin els seus processos, acudint allà on veuen que els poden ajudar a resoldre les seves dubtes i problemes, sense que els representi una despesa econòmica que no poden afrontar.

Això, en el nostre cas, es tradueix en més de 800 peticions ateses.

Complementem aquesta tasca d’orientació amb formació del coneixement de l’empresa a emprenedors i també a estudiants d'FP i Batxillerat.

En total més de 300 hores de formació a entitats públiques i privades amb més de 3.000 assistents. També hem creat una Escola d’Emprenedors (eSemp).

Quants voluntaris teniu ara i quin paper juguen en el si de la vostra entitat?

Actualment som 202 sèniors, repartits entre les nostres seus de Barcelona, Vic, Sabadell, Granollers i Mataró.

És fonamental el seu compromís, implicació i dedicació per atendre la forta demanda que rebem, transmetent la seva expertesa professional..

Per què creieu que els voluntaris col·laboren amb vosaltres?

Per ser útils a la societat, al poder transmetre de forma altruista la seva expertesa que de ben segur pot ser utilitzada pels joves i no tan joves que avui s’enfronten a la lluita i supervivència diària del món empresarial, aconseguint tenir un envelliment actiu i profitós

Quina creieu que serà la vostra realitat d'aquí 10 anys?

Afortunadament cada any es van incorporant nous sèniors que regeneren la nostra mitjana d’edat i encara que els actuals membres de l’entitat seguirem envellint, ens permetran poder continuar la nostra actual tasca de transferència de coneixements i vivències, que seguiran sent demandades pels mateixos i pels nous col·lectius.

Afegeix un comentari nou