El 90% dels infants afectats per les inundacions al Pakistan pateixen traumes psicològics

 Font:
Font:
 Font:
Font:

El 90% dels infants afectats per les inundacions al Pakistan pateixen traumes psicològics

Resum: 

Sis mesos després de les inundacions que van devastar el Pakistan, un estudi de Save the Children revela les conseqüències psicològiques que el desastre està tenint en els infants.

Després de les inundacions que van afectar 21 milions de persones al Pakistan, un estudi de Save the Children demostra que el 90% dels infants que les van patir, presenten ara alguna mena de trauma psicològic, amb quadres d’ansietat, depressió i fòbies.

L’estudi s’ha fixat en nens i nenes d’entre 5 i 15 anys de Muzaffargarh, Rajanpur, Punjab y Khyber Pakthunkhwa.

Els seus resultats indiquen que el 87% dels infants afectats pateix estrès o mostra agressivitat, el 75% no és capaç d’expressar-se bé i el 70% se sent insegur, té por d’altra gent, de l’aigua, la foscor i els espais oberts.

A més, la manca d’aliment provocada per la destrucció de camps de cultiu ha fet que molts nens i nenes s’hagin vist en l’obligació de treballar per ajudar a les seves famílies. Concretament, se n’han detectat ja uns 6.000 casos. Pel que fa a les nenes, a més, s’han registrat 300 matrimonis en les zones afectades per les pluges.

Lucía Losoviz, responsable de programes internacionals de l’ONG, advertia que aquests infants necessiten ajut per superar els traumes emocionals i evitar que arrosseguin problemes d’inseguretats i baixa autoestima tota la seva vida.

En aquest sentit, Save the Children ha establert 174 àrees segures per jugar i uns 130.000 infants han estat atesos amb els programes de recolzament emocional.

En memòria dels sis mesos de les inundacions, Save the Children ha publicat també una entrevista amb una nena que assisteix a un d’aquests espais segurs i que explica les seves vivències d’ençà de les inundacions.

Afegeix un comentari nou