El Centre Integral per al tractament de l’Esclerosi Múltiple, una realitat

 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Centre Integral per al tractament de l’Esclerosi Múltiple, una realitat

Resum: 

El nou Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT), dirigit pel Dr. Xavier Montalban, representa una fita important per a aquesta malaltia, ja que aglutina en un únic centre tots els àmbits que afecten l’esclerosi múltiple: recerca clínica, docència, serveis assistencials de neurorehabilitació en esclerosi múltiple i sociosanitaris.

El Cemcat es troba al recinte de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i funciona des del passat mes de desembre.

Una novetat important del nou centre és el Laboratori de Vida Independent que brinda als afectats d’esclerosi múltiple serveis de teràpia ocupacional, tècniques per recuperar i/o mantenir les habilitats de la vida diària i del treball. En un petit apartament automatitzat dividit en diferents estances (entrada, habitació, bany i cuina-menjador) s’ensenya a les persones amb diversos graus de discapacitat com es poden preparar i moure’s en un entorn que pot semblar caòtic i perillós.

Situat en el recinte de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, el Cemcat disposa de més de 1.800 metres quadrats, distribuïts en tres plantes, i està preparat per atendre set mil visites i 500 pacients cada any, un 15% dels quals procedeixen de fora de Catalunya. La inversió ha estat de tres milions d’euros.

El Cemcat és un projecte de gestió compartida entre el CatSalut, l'Institut Català de la Salut, el Departament de Salut-Generalitat de Catalunya i la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i ha estat escollit per la Plataforma Europea d’Esclerosi Múltiple com un dels centres participants en el projecte EUReMS, el registre europeu d’esclerosi múltiple, que té com a objectiu recopilar dades comparables i fiables sobre aquesta malaltia a Europa i aprofundir en la comprensió i tractament.

Es considera que en el món hi ha 2,5 milions de persones afectades d’esclerosi múltiple, de les quals una quarta part viuen a Europa.

Comentaris

Enhorabuena!!!! Esperemos que vaya adelante esta investigación y se ayude mucho. Abrazos y suerte

Afegeix un comentari nou