La Fundació Esclerosi Múltiple cerca voluntariat per a ‘Una poma per la vida’

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
Imatge d'arxiu d'una de les edicions de la campanya solidària 'Una poma per la vida'. Font: Fundació Esclerosi Múltiple
Imatge d'arxiu d'una de les edicions de la campanya solidària 'Una poma per la vida'. Font: Fundació Esclerosi Múltiple
Cartell de la campanya 'Una poma per la vida' que arriba a la quinzena edició. Font: Fundació Esclerosi Múltiple
Cartell de la campanya 'Una poma per la vida' que arriba a la quinzena edició. Font: Fundació Esclerosi Múltiple

La Fundació Esclerosi Múltiple cerca voluntariat per a ‘Una poma per la vida’

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La campanya que ven pomes per recollir fons per a la investigació de la malaltia torna el dissabte 22 d’octubre als supermercats Bonpreu i Esclat.

Unes nou mil persones estan afectades per l’esclerosi múltiple a Catalunya. Per recollir fons per a la investigació de la malatia i també per a les activitats i serveis d’acompanyament la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) posa en marxa la quinzena edició d'‘Una poma per la vida’. L’entitat necessita mig miler de persones voluntàries i encara té molts punts de diferents municipis de Catalunya per cobrir.

La recerca és l’esperança i cada any dona fruits amb nous tractaments, segons assenyalen les especialistes. Des de la FEM també subratllen que l’acompanyament de les persones amb esclerosi múltiple és molt important, perquè després del diagnòstic necessiten serveis i suport per poder viure amb la màxima qualitat de vida.

A la pregunta de qui pot participar donant suport per dinamitzar la campanya als supermercats, el responsable de voluntariat de FEM, Jordi Pueyo, no dubta: “És un voluntariat molt inclusiu, un espai on pot col·laborar tothom”. Això si, cal tenir més de 16 anys. Es tracta de ser el dissabte 22 d’octubre en algun dels establiments col·laboradors de la cadena Bonpreu i Esclat i convidar els compradors i compradors a adquirir una poma solidària de Lleida o de Girona per un euro i mig.

Per participar-hi cal apuntar-se al web de la campanya i es pot triar el torn de matí, migdia o tarda. “Només cal tenir una mica d’iniciativa per explicar a qui va a comprar en què consisteix ‘Una poma per la vida’. Però no és complicat, en el sentit que no cal comptar ni controlar els diners, perquè això ja es fa a les caixes de l’establiment”, especifica Pueyo.

Encara es necessiten voluntaris i voluntàries a punts de Barcelona ciutat; al Penedès, sobretot a Vilafranca del Penedès i a Sant Sadurní d’Anoia; a Manresa i altres punts del Bages; a municipis d’Osona com ara Taradell i Tona, i a diferents municipis de les comarques gironines.

Pomes de lleida i de Girona

‘Una poma per la vida’, amb pomes de proximitat de Lleida i de Girona, és una de les tres grans campanyes de recaptació que fa la Fundació Esclerosi Múltiple. Les altres dues són la popular ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’, que es fa a l’estiu en centenars de piscines, i el ‘Mou-te’, que és la cursa solidària. “En totes tenim la sort de tenir un voluntariat molt divers”, diu Pueyo.

Què és l'esclerosi múltiple? És una malaltia neurodegenerativa i crònica que pot afectar funcions com caminar, parlar o veure-hi. A Catalunya hi ha 9.000 persones que la tenen, sobretot persones joves. Actualment, l'esclerosi múltiple no té cura i és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els 20 i 40 anys, sobretot dones.

Afegeix un comentari nou