La Fundació Esclerosi Múltiple necessita nou-centes persones voluntàries per a 'Una poma per la vida'

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
El dissabte 21 d'octubre torna la campanya de recollida de fons per a la investigació de l'esclerosi múltiple. Font: Fundació Esclerosi Múltiple
El dissabte 21 d'octubre torna la campanya de recollida de fons per a la investigació de l'esclerosi múltiple. Font: Fundació Esclerosi Múltiple
Cartell que anunica la campanya que recull fons per als serveis que ofereix la Fundació Esclerosi Múltiple. Font: Fundació Esclerosi Múltiple
Cartell que anuncia la campanya de recollida de fons per als serveis de la Fundació Esclerosi Múltiple. Font: Fundació Esclerosi Múltiple

La Fundació Esclerosi Múltiple necessita nou-centes persones voluntàries per a 'Una poma per la vida'

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

El dissabte 21 d'octubre torna la campanya de recollida de fons per a la investigació de l'esclerosi múltiple. Les pomes ja s'han convertit en una fruita lligada a aquesta causa.

La campanya que ven pomes per recollir fons per a la investigació de l'esclerosi múltiple es farà el dissabte 21 d'octubre als supermercats Bonpreu i Esclat. La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) fa una crida a les persones voluntàries que hi puguin col·laborar dinamitzant els punts solidaris instal·lats als supermercats. "Cerquem persones de més de setze anys, sensibilitzades i dinàmiques", resumeix el coordinador de voluntariat de la FEM, Jordi Pueyo.

La campanya, que arriba a la setzena edició, mobilitza unes nou-centes persones i es pot triar el torn de matí, de migdia o de tarda. La tasca del voluntariat consisteix a oferir les pomes solidàries per 1,5 € la unitat a les persones que van a comprar a l'establiment. Al web de la FEM s'hi pot trobar el llistat actualitzat de supermercats que hi participen i també l'enllaç per apuntar-se a fer l'acció voluntària.

"Cada any és una nova activitat, perquè hi acumulem els aprenentatges de l'edició anterior. Ens fa molta il·lusió tornar a celebrar 'Una poma per la vida' amb normalitat. Estem preparant una sorpresa que encara no podrem desvetllar", avança Pueyo. L'any passat es van recaptar 47.872€ gràcies a la venda de 31.915 pomes solidàries, tant físiques com virtuals. La compra es pot fer via web.

La FEM mou cada any gairebé un miler de persones voluntàries en totes les seves campanyes. La més destacada és sempre el 'Mulla't per l'esclerosi múltiple', que se celebra a començaments d'estiu a centenars de piscines del país. Ara tenen oberta la crida per vendre pomes solidàries el 21 d'octubre. El coordinador de voluntariat fa una crida especial a la ciutadania de Manresa, Sant Sadurní d'Anoia, Torelló, Castellbisbal, Calella, Olesa, Llinars del Vallès i de les Terres de l'Ebre, perquè és on altres anys han tingut dificultats per trobar persones voluntàries.

"El voluntariat és un element clau de la FEM. Sense el seu suport la nostra tasca de sensibilització sobre l'impacte de l'esclerosi múltiple en les persones i el seu entorn no arribaria fins on ha arribat", insisteix Pueyo. Les persones voluntàries actuen per recollir fons, però també, destaca el coordinador de voluntariat de la fundació, per fer visible una malaltia que afecta nou mil persones a Catalunya. Els fons es destinen a la recerca sobre la malaltia i també a serveis per a les persones que la pateixen.

Un miler de persones voluntàries

Aproximadament són un miler les persones que s'activen i es solidaritzen participant any rere any en accions voluntàries de la FEM. L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. No és hereditària, ni contagiosa ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els vint i quaranta anys, afectant sobretot les dones.

'Una poma per la vida', amb pomes de proximitat de Lleida i de Girona, és una de les tres grans campanyes de recaptació que fa la Fundació Esclerosi Múltiple. Les altres són 'Mulla't per l'esclerosi múltiple', que es fa a l'estiu en centenars de piscines, i el 'Mou-te', que és la cursa solidària que s'acostuma a fer a l'abril.

Afegeix un comentari nou