El Gran Recapte arrenca a les universitats

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Gran Recapte arrenca a les universitats

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Punts de recollida, taules rodones sobre el dret a l'alimentació o aportació de voluntariat són les diferents vies de col·laboració de la UPC, la UdG i la UB per a l'edició d'enguany del Gran Recapte d'Aliments.

El passat 24 de novembre va arrencar el repte d'aquest curs a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que pretén aconseguir 1.000 kg d'aliments en 20 dies, fins el 12 de desembre, per col·laborar amb el Gran Recapte d'Aliments. Totes les escoles i campus de la UPC s'han sumat a la campanya habilitant un total de 23 punts de recollida. La iniciativa ha estat, aquest curs, impulsada per un grup de Personal d'Administració i Servei (PAS), sensibilitzat amb la causa i que ha gestionat la posada en marxa de la recollida.

A més, el proper dilluns 1 de desembre a les 12.45h, tindrà lloc a l'ETSEIB la taula rodona "Malbaratament i manca d'aliments a Catalunya: Com és possible?". Comptarà amb Eduard Arruga, President de la Fundació del Banc dels Aliments; Mercè Darnell Viaña, Cap de l'Àrea de Programes i Serveis de Càritas Barcelona i el Grup de Recerca en Drets Humans i Sostenibilitat de la UPC(GIDHS), equip que ha elaborat l'Informe Sobre el Dret a l'Alimentació a Catalunya. La taula pretén aportar valor afegit a la recollida i convidar a fer-se preguntes i buscar respostes de per què és necessari fer recollides d'aliments, segons Eva Vendrell, del Centre de Cooperació per al Desenvolupament (CCD) de la UPC. El programa de la taula es pot consultar a aquest enllaç.

Paral·lelament, la Universitat de Girona (UdG), a través de l'Oficina de Cooperació, hi participa en aquesta ocasió amb l'aportació de persones voluntàries i coordinadores. Un total 75 estudiants hi col·laboraran. Segons l'Oficina, 20 estudiants s'han apuntat a realitzar tasques de coordinació. L'estudiant ha de fer l'enllaç entre el supermercat i el Banc d'Alments, recollir i preparar els materials (caixes, armilles, cartells, etc.), coordinar l'quip, supervisar el recapte i transmetre els aliments recollits al Banc, entre d'altres tasques. A més, un total de 55 estudiants participaran a l'activitat com a voluntaris i voluntàries als supermercats i botigues de Girona.

Per la seva banda, la Universitat de Barcelona (UB), segons explica el responsable de Voluntariat UB, Enrique Garcia, participa amb l'aportació de persones voluntàries en la classificació d'aliments després del Gran Recapte. Paral·lelament, han fet difusió a través de correus electrònics i xarxes de la necessitat de voluntariat. Enrique Garcia explica també que la UB escull instal·lar punts de recollida d'aliments arribat el mes de maig, ja que, diu, és quan es redueixen les reserves i donacions del Banc i és necessària una nova campanya de recollida.

Afegeix un comentari nou