Torna ‘Una nit d'il·lusió per a tothom’ perquè cap infant de Cerdanyola es quedi sense regal aquest Nadal

LaviniaNext
Autor/a: 
Dani Sorolla
Nombroses entitats de la ciutat organitzen activitats amb l’objectiu de recollir joguines, llibres i donatius perquè tots els infants gaudeixin de la nit de Reis. Font: Unsplash (Llicència CC)
Nombroses entitats de la ciutat organitzen activitats amb l’objectiu de recollir joguines, llibres i donatius perquè tots els infants gaudeixin de la nit de Reis. Font: Unsplash (Llicència CC)
Nadal a Cerdanyola del Vallès no seria el mateix sense la campanya solidària ‘Una nit d'il·lusió per a tothom’. Font: Ajuntament de Cerdanyola (X)
Nadal a Cerdanyola del Vallès no seria el mateix sense la campanya solidària ‘Una nit d'il·lusió per a tothom’. Font: Ajuntament de Cerdanyola (X)
L'objectiu és recollir joguines noves no sexistes i no violentes, així com llibres nous, per als infants que no en poden tenir.  Font: Instagram Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada
L'objectiu és recollir joguines noves no sexistes i no violentes, així com llibres nous, per als infants que no en poden tenir. Font: Instagram Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada

Torna ‘Una nit d'il·lusió per a tothom’ perquè cap infant de Cerdanyola es quedi sense regal aquest Nadal

Autor/a: 
Dani Sorolla
LaviniaNext

Resum: 

Nombroses entitats de la ciutat organitzen activitats amb l’objectiu de recollir joguines, llibres i donatius perquè tots els infants gaudeixin de la nit de Reis.

Nadal a Cerdanyola del Vallès no seria el mateix sense la campanya solidària Una nit d'il·lusió per a tothom, tot un clàssic de les festes nadalenques que enguany ja ha arrencat per fer possible que tota la canalla de la ciutat, especialment la que s’exposa a situacions de més vulnerabilitat, visqui Nadal com el que hauria de ser: una època màgica per a tota la infància.

Ja fa molts anys que la iniciativa és tot un èxit a la ciutat vallesana, principalment per l’esforç i la dedicació que hi aboquen un ampli ventall d’entitats cerdanyolenques perquè cap infant es quedi sense regal aquest Nadal. Les associacions i els comerços –en total, hi participen més d’una cinquantena– són el motor principal que mou la campanya, organitzada per l’Ajuntament de la vila i la Creu Roja.

Així, fins al 30 de desembre, la mainada i les famílies pot gaudir de tot un seguit d’activitats variades que organitzen les associacions de la ciutat amb un objectiu central: recollir joguines noves no sexistes i no violentes, així com llibres nous i donatius, per als infants que no en poden tenir.

Les joguines i els llibres que s’apleguin fins al 30 de desembre es repartiran la nit de Reis entre infants de fins a dotze anys que viuen en contextos socioeconòmics desfavorits. De fet, les famílies a qui es dirigeix la iniciativa són usuàries dels Serveis Socials de Cerdanyola. Més concretament, la canalla rebrà un lot de regals que inclou una joguina, un llibre i un joc educatiu.

‘Una nit d'il·lusió per a tothom’ preveu fer arribar regals a més de tres-cents infants durant aquestes festes. El propòsit és igualar o superar, si s’escau, els 368 nens i nenes que es van beneficiar de la iniciativa la nit de Reis de l’any passat.

L’Ateneu de Cerdanyola i la seu de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada són els punts neuràlgics de recollida de joguines i llibres, però també s’han desplegat multitud de punts fixos de donació i recollida a diversos llocs de la ciutat, com associacions de veïns, escoles, llars d’infants, establiments comercials i entitats de Cerdanyola, entre altres. El llistat es pot consultar en línia.

Un Nadal ple d’activitats per a tota la família

Amb tot, la campanya destaca per omplir d’activitats el Nadal a Cerdanyola, amb més d’una vintena de propostes per fer les delícies de grans i petites. En el marc de la iniciativa, es pot gaudir de berenars i xocolatades solidàries, actuacions nadalenques, masterclass de zumba o musicologia o concerts de Nadal, entre moltes altres activitats al llarg de tot el mes de desembre.

Des de la campanya animen tota la ciutadania a participar i gaudir d’aquestes propostes, organitzades per les entitats cerdanyolenques, i no oblidar el gest solidari d’aportar joguines noves no sexistes i no violentes, així com llibres nous o donatius. Que tots els infants puguin gaudir del seu regal aquest Nadal bé s’ho val.

A més, per ajudar a fer que la iniciativa es desplegui amb èxit, des de la Creu Roja han fet una crida a persones voluntàries que vulguin col·laborar amb l’organització. Concretament, es demana la participació de persones voluntàries el dia 27 de desembre per organitzar i preparar els regals que rebrà la canalla. Qui vulgui participar, només ha de trucar al telèfon 93 691 61 61 abans del 22 de desembre.

Un repte nadalenc per animar la campanya a les xarxes

Com a novetat, i amb la voluntat de potenciar al màxim la visibilitat de la campanya al món digital, enguany la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada ha creat un nou hashtag per fer bullir l’olla a les xarxes socials i empènyer la iniciativa.

Així, totes aquelles persones que s’hi vulguin sumar hauran de penjar una fotografia de la seva infància i incitar una persona coneguda o amiga a què faci el mateix i comparteixi una imatge nadalenca del seu passat.

D’aquesta manera, es proposa que la fotografia vagi precedida del text següent: “Quan era petit/a sempre vivia la nit de Reis amb il·lusió i no vull que cap infant es perdi aquest sentiment, per això participo en la #unanitdil·lusió2024 del @ajuntamentdecerdanyola. Repto a .......... a què pengi una fotografia seva.”

La campanya, a banda de contribuir al propòsit que cap infant es quedi sense el seu regal, té l’objectiu de sensibilitzar la població perquè participi i s’impliqui en una iniciativa que cerca que la nit de Reis sigui una nit d’il·lusió per a tothom.

Afegeix un comentari nou