El Parlament aprovarà la incorporació del Braille a la targeta sanitària

 Font:
Font:

El Parlament aprovarà la incorporació del Braille a la targeta sanitària

Resum: 

L'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) ha estat la impulsora de la proposta. D'aquesta manera s'aconsegueix una reivindicació històrica que facilitarà la identificació de la targeta a les persones cegues.

Aquest dijous, la Comissió de Sanitat del Parlament de Catalunya aprovarà una resolució presentada per tots els grups parlamentaris que insta al Govern de la Generalitat a regular, abans que acabi la legislatura, la incorporació del braille al model de targeta sanitària individual.

Aquesta mesura consistirà a incorporar a la targeta, sempre a petició de l'interessat invident, la inscripció en Braille de sigles o paraules que permeten identificar de forma autònoma, per exemple, les sigles de "Targeta Sanitària Individual" (TSI) o les de "Servei Català de la Salut (SCS), així com el codi d'identificació personal.

Es tracta d'un pas endavant reivindicat des de fa anys per l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) i especialment des del passat any amb motiu del bicentenari del naixement de Louis Braille. D'aquesta manera dijous s'aconseguirà una reivindicació històrica que facilitarà enormement el dia a dia de les persones invidents.

Distingir la targeta sanitària entre els altres carnets
Les targetes magnètiques i carnets, cada vegada són més freqüents en la nostra vida quotidiana: DNI, targetes bancàries, carnets d'estudiant, etc. i moltes vegades, la mida, la forma i la textura dels carnets són idèntiques, el que impedeix que les persones cegues, a través del tacte, puguin saber quin és cada document.

Amb la incorporació del Braille a les targetes sanitàries es facilitarà la seva identificació per part dels invidents, cosa que suposa un avenç més en favor de l'autonomia personal. A més, la inclusió del codi identificatiu en braille facilitarà la realització de tràmits a través d'internet, com la programació de visites mèdiques.

Una reivindicació històrica
A més d'aconseguir un pas més en l'autonomia personal de les persones cegues, amb la incorporació del braille a la Targeta Sanitària, Catalunya s'equipara a altres comunitats autònomes com Madrid, on les persones cegues disposen de la targeta sanitària en braille des del 1997.

Per això des de l’ACIC, valoren positivament la "sensibilitat mostrada per la Conselleria i pels diputats d'Esquerra Republicana de Catalunya que han participat en el procés de negociació per arribar a l'aprovació d'aquesta mesura". Una delegació de l’ACIC assistirà a la sessió de la Comissió de Sanitat.

Afegeix un comentari nou