El reportatge Triomfs sobre la marginació, premiat per l'Ajuntament de Barcelona

Autor/a: 
Comunicació-FCVS/ECAS

El reportatge Triomfs sobre la marginació, premiat per l'Ajuntament de Barcelona

Autor/a: 
Comunicació-FCVS/ECAS

Resum: 

El reportatge Triomfs sobre la marginació, en què sis persones que han patit situacions d’exclusió relaten la seva lluita per recuperar una vida digna amb el suport de diferents entitats d’acció social, ha estat guardonat amb un dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona als Mitjans de Comunicació en la seva dinovena edició.

L’autor del reportatge, el periodista Fidel Masreal, ha cedit a ECAS els 6.000 euros amb què esta dotat el premi per la col·laboració prestada a través de l’Agència de Comunicació Social i de les entitats membres de la federació que van facilitar els testimonis: Arrels, Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, Acollida i Esperança, Salut i Comunitat, Servei Solidari, Els Tres Turons i Surt.

El reportatge, publicat el 17 d’octubre de 2010 a El Periódico de Catalunya, coincidint
amb el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa.

El reportatge està basat en les entrevistes a quatre homes i dues dones atesos per entitats socials per superar diferents situacions: manca d’habitatge, pas per presó, toxicomania, immigració, trastorn mental i violència de gènere.
Els testimonis van destacar dos elements com a motors dels seus triomfs sobre la marginació: la voluntat i la tasca d’assistents socials, psicòlegs, educadors i voluntaris.

Així ho ha recordat el Pedro, que va prestar la seva experiència personal de privació de llibertat i avui ha volgut donar les “gràcies a les entitats, que fan una gran tasca”.

+ info: ecas@acciosocial.org / www.acciosocial.org

Afegeix un comentari nou