Fruites i hortalisses per als infants i adolescents en situació de risc

 Font:
Font:

Fruites i hortalisses per als infants i adolescents en situació de risc

Resum: 

El Departament de Benestar Social i Família ha engegat una nova iniciativa per garantir aliments als joves amb dificultats econòmiques.

El projecte, impulsat a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) busca assegurar el subministrament de fruites i hortalisses a aquells infants i adolescents en risc d'exclusió social atesos pels centres oberts de tot el país.

Des de la DGAIA s'està realitzant una campanya informativa dirigida a aquests centres per tal que es puguin acreditar com a serveis receptors de fruites i hortalisses amb distribució gratuïta procedent de retirada. Per a fer-ho, cal que cada centre s'associï al Banc dels Aliments de la demarcació que li correspongui i presenti a través d'aquesta organització una sol·licitud al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Actualment hi ha a Catalunya més de 230 centres oberts amb més de 7530 places. Els centres oberts són serveis preventius d'atenció social i educativa no residencial per a infants i adolescents de 3 a 18 anys en situacio de risc. Entre d'altres programes, promouen l'educació d'hàbits d'alimentació, higiene i salut i l'afavoriment de l'educació en el lleure i l'educació esportiva.

Afegeix un comentari nou