Gran Recapte: La solidaritat continua creixent

 Font:
Font:

Gran Recapte: La solidaritat continua creixent

Resum: 

Aquest 2012 el Gran Recapte del Banc dels Aliments ha superat en escreix la xifra prevista de 1.400.000 kg, i seguirà augmentat donat que fins el dia 15 encara es poden fer donacions a través del mòbil i del facebook.

Un any més s’han superat totes les previsions fetes pel Banc dels Aliments respecte a la quantitat d’aliments que es volia assolir en el Gran Recapte que van celebrar els dies 30 de novembre i 1 de desembre. La resposta de la societat ha estat exemplar així com la tasca del voluntariat, gràcies a tots s’ha pogut recollir, de moment, més de 1.700.000 quilos d’aliments.

La ciutadania ha donat, un cop més, una gran mostra de generositat i solidaritat, conscient de que més del 20% dels nostres viuen sota el llindar de la pobresa. Les aportacions d’aliments es van fer en els més de 1.000 punts de recollida repartits en més de 200 poblacions d’arreu de Catalunya.

Dins del Gran Recapte, es van mobilitzar famílies senceres, una mostra n’és dla carta publicada a La Vanguardia aquest dimarts, dia 4, on un xaval de 16 anys explica com, una mica escèptic “quin rotllo!”, va acompanyar el seu pare i el seu germà a una nau a classificar aliments i com, després de 5 hores de treballar dur, va preguntar a quina hora havia de tornar l’endemà perquè realment li havia semblat guay... “Quan vaig recollir un pot de crema d’avellanes vaig pensar en el nen que se l’escamparia en el pa i poder tenir un bon berenar”.

També moltes escoles hi han col·laborat, com les escoles Betània-Patmos, Jesús i Maria i Pia de Sant Antoni. Dins de la campanya “Mou-te contra la fam i la pobresa” impulsada per Transporta Metropolitans de Barcelona, Un autobús de TMB, va fer una ruta per les tres escoles per tal de recollir els més de 5.200 kg d’aliments que prèviament havien recaptat els alumnes.

Com diuen des del mateix Banc dels Aliments: podem sentir-nos orgullosos totsplegats de la gent del nostre país.

D’altra banda, tots els bancs d’Aliments de l’estat espanyol, juntament amb l’Obra Social “La Caixa” han posat en marxa una recollida d’aliments virtual a través de Facebook que estarà activa des del 15 de novembre fins al 15 de desembre. Compta amb la col·laboració d’empreses com Danone, Nutrexpa, La Fageda, Borges, Llet Nostra, Laboraotorios Ordesa, Unilever, Nestlé i Mondelez Internacional (Kraft Foods). Els usuaris podran prémer “m’agrada” en la pàgina de https://www.facebook.com/LaGranRecogida i cada cop que ho facin equivaldrà a la donació d’1 kg d’aliments que donaran les esmentades marques a la Fesbal (Federación Española de Bancos de Alimentos).

RESULTATS:

  • Aliments recollits als punts de recollida:
  • Tarragona: 100.000kg
  • Lleida: 220.000 kg
  • Girona: 350.000 kg
  • Barcelona: 1.200.000kg
  • Donacions online web Banc dels Aliments: 140.000 kg
  • Donacions a través de linies "la Caixa" i treballadors: 174.000 kg
  • Recollides TMB, donacions empreses, recollides treballadors i escoles i altres: 107.000 kg
  • TOTAL: 2.291.000 kg

Afegeix un comentari nou