Joves gironins participaran a FutbolNet, que gestionarà la Fundació SER.GI

 Font:
Font:

Joves gironins participaran a FutbolNet, que gestionarà la Fundació SER.GI

Resum: 

L'estiu de 2011 la Fundació Futbol Club Barcelona va presentar el programa FutbolNet, que pretén fomentar el diàleg entre els i les joves, a través de la pràctica esportiva. Ara, ha encarregat la gestió de la iniciativa en les comarques gironines a la Fundació SER.GI.

170 joves gironins/es d'entre 12 i 16 anys participaran al programa FutbolNet. Salt, Banyoles i Olot han estat seleccionades per desenvolupar les diferents fases de la iniciativa, que pretén, mitjançant el diàleg i activitats dinàmiques i esportives, educar sobre sis valors: compromís, respecte, tolerància, treball en equip, responsabilitat i esforç.

FutbolNet és un projecte basat en la metodologia Futbol3, una eina d'intervenció social d'èxit reconegut en experiències a Colòmbia i a Alemanya, per exemple. És un mètode innovador que reeduca a través de l’esport i permet treballar amb grups de joves temes com la convivència, la discriminació, el gènere, etc.

Una metodologia que combina diàleg i esport per la convivència

Els i les participants obtindran beneficis individuals, físics, psicològics, socials, ètics i normatius de l'esport. A través del diàleg, treballaran el respecte i l'enteniment mutu i també guanyaran confiança en ells mateixos.

Tal com indica el nom, Futbol3, els partits tenen tres parts:

  • El primer temps, en què els jugadors/ores dialoguen i arriben a acords sobre el comportament i les regles de joc durant la trobada de futbol.
  • El segon temps, en què es juga el partir de futbol.
  • I el tercer temps, en què avaluen el compliment dels acords pactats i defineixen el resultat de la trobada.

A més, el joc ha de ser net i els equips han de ser mixtes, amb nois i noies de nacionalitats diferents.

La Fundació SER.GI és una entitat gironina que realitza projectes socioeducatius per millorar la cohesió social i les condicions de vida de les famílies més desafavorides. A partir d'ara, també s'encarregarà de la gestió de FutbolNet a les comarques gironines.

Afegeix un comentari nou