L’ACIC denuncia perills per a les persones cegues en la nova línia 9 del metro de Barcelona

 Font:
Font:
 Font:
Font:

L’ACIC denuncia perills per a les persones cegues en la nova línia 9 del metro de Barcelona

Resum: 

L’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) celebra les bones pràctiques pel que fa a l’accessibilitat de la nova línia 9, però alerta que les parets còncaves de les andanes de tres estacions suposen un obstacle insalvable amb el bastó. Les parets còncaves de les andanes representen un objecte insalvable amb el bastó per a les persones cegues. Com que no estan dissenyades de forma recta sinó corbada, una persona amb discapacitat visual pot acostar-s’hi sense adonar-se que hi ha un obstacle perillós amb el que pot colpejar-se el cap. El bastó no pot detectar els obstacles enlairats i això suposa per tant una barrera arquitectònica greu.

Segons ha explicat ACIC, la llei de promoció d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques diu que un itinerari adaptatha de tenir una amplada mínima de 0’90m. i una alçada lliure d’obstacles en tot el recorregut de 2’10 metres”.

Aquesta curvatura de les parets, que ACIC considera “un error greu”, es dóna en tres de les cinc estacions de la Línia 9 del metro de Barcelona inaugurades aquesta setmana. L’Associació és conscient que serà “díficil de resoldre totalment”, però tot i així reclama algun tipus de precaució en aquestes estacions per tal de garantir la seguretat dels usuaris cecs. Però més enllà d’això, ACIC reclama mesures per a les estacions encara no inaugurades per garantir l’accessibilitat de les persones cegues en igualtat de condicions a la nova línia de metro.

De fet, ACIC celebra l’ampliació de la xarxa de transport públic i assegura que és molt necessari, en especial per als que no poden conduir cap tipus de vehicle. En aquest sentit també reconeix les bones pràctiques d’accessibilitat que s’han tingut en compte a la línia 9 com els encaminaments tàctics que es poden seguir amb el bastó, els ascensors amb veu i retolats en braïlle i la lletra amb colors contrastats a les indicacions.

www.webacic.cat

Afegeix un comentari nou