L’Associació de Participants Àgora i el Consell Comarcal de l’Anoia guanyen el Premi Compromís Democràtic

 Font:
Font:

L’Associació de Participants Àgora i el Consell Comarcal de l’Anoia guanyen el Premi Compromís Democràtic

Resum: 

L’Associació de Participants Àgora i el Consell Comarcal de l’Anoia van guanyar el passat 17 de juny el Premi Compromís Democràtic. Els guardons van ser concedits pel Departament de Governació i Relacions Internacionals en un acte celebrat al Palau de la Generalitat.

El Premi Compromís Democràtic reconeix les bones pràctiques d’ens locals i el món associatiu per promocionar la participació i la implicació en les polítiques públiques entre la ciutadania. A l'acte de lliurament de premis, ambdues entitats van rebre el guardó de la mà de la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega.

L’Associació de Participants Àgora, de l’Escola de Persones Adultes de La Verneda-Sant Martí, va guanyar en la modalitat associativa pel projecte “La Verneda-Sant Martí, una àgora democràtica”. Aquesta iniciativa fomenta la participació ciutadana, la solidaritat intergeneracional i els drets humans. D’aquesta manera, és una aposta per la inclusió de les persones adultes sense titulació i en risc d’exclusió social, així com per la gestió democràtica com a eix transversal de totes les activitats de l’associació.

En la modalitat d’ens locals, el premi va ser atorgat al Consell Comarcal de l’Anoia, pel seu treball Diagnosi del voluntariat sènior a la comarca de l’Anoia. El jurat ha reconegut a aquesta entitat per la capacitat d’implicació de la ciutadania i l’aposta per valorar la tasca de la gent gran. El premi reconeix el rigor de la metodologia emprada, la implicació de diferents agents a nivell comarcal i l’aposta per donar valor a la gent gran i l’impacte de l’experiència en la vida de la comarca.

A l’acte de lliurament de premis també hi va tenir cabuda la reivindicació. Així, el doctor en filosofia, Jordi Pigem va posar de manifest la necessitat d’una societat amb valors postmaterialistes on es destaqui la participació ciutadana, la solidaritat i l’autorealització personal. Segons Pigem, el creixent teixit associatiu és una prova que evidencia els indicis d’una transformació social.

Afegeix un comentari nou