La Generalitat facilita la circulació per autopista a les persones amb discapacitat

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Generalitat facilita la circulació per autopista a les persones amb discapacitat

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Benestar Social i Família i Abertis facilitaran dispositius VIA-T de forma gratuïta als conductors i conductores amb mobilitat reduïda o amb discapacitat igual o superior al 33%. El projecte també compta amb la col·laboració de Creu Roja, l'Institut Guttman, l'Once i la Federació Ecom.

Des de principis de mes, els conductors i conductores amb discapacitat o mobilitat reduïda tenen dret a rebre un dispositiu VIA-T (conegut popularment com a "teletac") de manera gratuïta. Això ha estat possible gràcies al conveni signat entre el Departament de Benestar Social i Família i Abertis, en el qual també col·laboren la Creu Roja, l'Institut Guttman, l'Once i la Federació Ecom.

La iniciativa porta el nom "Eliminem Barreres" i busca agilitzar i facilitar l'ús de la xarxa viària de pagament a totes aquelles persones que tinguin la targeta acreditativa de discapacitat emesa per Benestar Social.

Segons afirmen des del mateix Departament, "els conductors i conductores amb discapacitat i mobilitat reduïda que s’inscriguin al programa podran disposar d’un dispositiu VIA-T de forma totalment gratuïta i amb unes condicions especials, com ara una quota de manteniment simbòlica". "Eliminem Barreres" és una iniciativa pionera a Catalunya i a Espanya.

Dos requisits

Els únics punts que cal complir per poder adherir-se al programa són tenir carnet de conduir en vigor i disposar de la Targeta acreditativa de la discapacitat que emet el departament a les persones a qui se'ls hi reconeix un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Per sol·licitar els dispositius cal trucar al telèfon d'atenció al client d'Abertis Autopistas: 902 200 320.

Afegeix un comentari nou