La vessant més compromesa de l'art, a la Mostra d'Art Social de Mataró

 Font:
Font:

La vessant més compromesa de l'art, a la Mostra d'Art Social de Mataró

Resum: 

Del 2 al 5 de juny la cinquena edició de la Mostra d'Art Social de Mataró acollirà actuacions de teatre, dansa i música, així com exposicions, audiovisuals i un llarg etcètera, amb l'objectiu de compartir i mostrar al públic la feina de les persones que treballen en l'àmbit social a través de l'art.

Sota el concepte d'Art Social s'engloben totes aquelles manifestacions artístiques que tinguin com una de les finalitats estimular i afavorir canvis a nivell social. Des de fa uns anys la ciutat de Mataró ofereix un espai a aquest tipus d'expressió artística. L'organització de la mostra afirma que "fins avui ha estat una experiència molt enriquidora i sembla que aquest any encara ho serà més ja que ens han arribat molts projectes interessants".

La cinquena edició de la Mostra d'Art Social serà molt diversa, tant per les temàtiques que tractarà (dones, discapacitat, salut mental, joves...) com per les disciplines que inclourà (teatre, dansa, música, exposicions, vídeos...).

Si t'apropes a Mataró entre el 2 i 5 de juny trobaràs el millor art amb esperit social, podràs jugar a jocs cooperatius, descobrir fórmules de finançament creatives, aprendre com aprofitar el crowdfunding, participar a un taller d'artteràpia i molt més.

Aquesta mostra també és un aparador per donar a conèixer iniciatives comunitàries relacionades amb l'art, com ara, el projecte Safari Fotogràfic Dispara i Opina, que anima els veïns i veïnes a fotografiar allò que consideren que aporta bon ambient al barri i també el que no aporta bon ambient. Entre d'altres, també s'hi presentarà Artixoc, projecte d'art multidisciplinar que pretén estimular nous hàbits en el consum de lleure dels joves, principalment d'origen immigrant.

L'associació Taller d'Idees i la Casa de la Música Popular de Mataró organitzen aquesta mostra amb la col·laboració de diverses entitats i projectes.

Pots consultar el programa en aquest enllaç o aquí a sota.

Afegeix un comentari nou