Les entitats socials de Lleida col·laboren amb Salut per evitar la desatenció sanitària

 Font:
Font:

Les entitats socials de Lleida col·laboren amb Salut per evitar la desatenció sanitària

Resum: 

El passat dia 23 de maig va tenir lloc una trobada dels integrants de la Comissió 3.4 de Lleida amb el Director Territorial de Salut a Lleida i a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Pifarré Paradero.

En el decurs de la reunió es va tractar de l’aplicació a la demarcació de Lleida de les mesures del Reial Decret Llei 16/2012. El Reial Decret Llei 16/2012 fa referència a l’accés a l’assistència sanitària de cobertura pública per a les persones que no tenen condició d’assegurat o beneficiari del Sistema Nacional de Salut

La Comissió 3.4, integrada per la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, la Xarxa d’entitats Cristianes d’Acció Caritativa i Social de la Diòcesi de Lleida i la Federació Catalana de Voluntariat Social, va aplegar en l’esdentada reunió una vintena d’associacions solidàries, prova de l’interès que desperta el tema.

Els punts més importants, tant en les intervencions com en les preguntes i dubtes presentats pels assistents, feien referència a la propera afluència de temporers, els casos més específics de salut mental, la dificultat en la consecució dels empadronaments, la caducitat de les targetes sanitàries, el no poder fer front al pagament dels medicaments, el desconeixement per part de funcionaris de la pròpia administració de la nova normativa, etc. Per tot això, es va concloure que seria necessari fer un seguiment durant els propers sis mesos, essent que la Llei ha entrat en vigor recentment i no es poden quantificar encara casos concrets, i proposar una segona trobada per a l’octubre..

El Director Territorial a Lleida, Josep Pifarré, es va comprometre a dur a terme les següents tasques:

  • Rebre informació sobre la campanya de temporers que ja comença.
  • Propiciar una trobada més específica sobre els temes de salut mental.
  • Posar en comú les experiències i problemàtiques sorgides entre tècnics de sanitat i els tècnics de les organitzacions amb treball directe amb els usuaris/àries.

+INFORMACIÓ: comissio3.4@gmail.com

Afegeix un comentari nou