Les persones amb mobilitat reduïda no són asexuades

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les persones amb mobilitat reduïda no són asexuades

Resum: 

L'associació Tandem Team posa en marxa a Catalunya el primer servei d'assistència sexual per a persones amb mobilitat reduïda.

Inspirada en el model belga on l’assistència sexual es considera un servei de salut, Tandem Team fa de pont entre usuaris i assistents. Els entrevista per conèixer les seves motivacions i els posa en contacte. Els interessats són els que acaben de pactar les condicions de la trobada: tipus de contacte íntim, durada, lloc, límits, i si hi haurà o no intercanvi econòmic.

El sexe adquireix el seu estigma de doble tabú quan es tracta de discapacitats. Tandem Team vol minimitzar aquestes limitacions i posar al servei de l’usuari l’oportunitat gaudir d’una experiència sexual el més satisfactòria possible malgrat dificultats. Depenent de la lesió o la discapacitat psíquica es necessita ajuda per reinterpretar la situació, però amb el temps, el grau de satisfacció sexual es pot normalitzar.

Els usuaris busquen des d’aprendre a conèixer el seu propi cos fins a adquirir auto confiança. “N’hi ha que aprofiten aquest servei com a pas previ per trobar parella. El que ens interessa és donar la canya de pescar perquè puguin pescar ells sols”, argumenta Maria Clemente, psicòloga especialitzada en neurorehabilitació i gerent de Tandem Team.

Les persones impulsores de l'entitat tenen amplis coneixements en l'àmbit de la discapacitat funcional, sigui per afectació personal, per estudis i per experiència laboral. El president és en Francesc Granja que fa vint anys va patir un accident de transit que el va deixar tetraplègic, tenia 32 anys. Va haver de treballar per fer un gran canvi de perspectives i, després de la seva intervenció en un programa de TV-3, una editorial el va contactar per demanar-li que escrivís la seva autobiografia de superació. Va publicar Vivir el sexo. El hombre que aprendió a vibrar. I va ajudar-lo a posar les bases per la creació de l'Associació Tandem Team.

Afegeix un comentari nou