Projectes solidaris de la UPC. Darrera setmana per col·laborar-hi!

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Projectes solidaris de la UPC. Darrera setmana per col·laborar-hi!

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La campanya SUMA-UPC començava ahir l'esprint final que s'allargarà encara fins el 25 de novembre per a que 13 projectes solidaris aconsegueixin els recursos econòmics necessaris per dur-se a terme.

La iniciativa de finançament col·lectiu de projectes de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), SUMA-UPC, va arrancar ahir l'última setmana de microfinançament. Un total de 13 projectes solidaris de diferents àmbits poden aconseguir, fins el dilluns 25 de novembre, els recursos econòmics que necessiten per dur-se a la pràctica.

A només sis dies del tancament de la campanya, tota petita aportació significa una ajuda per a les persones que han engegat i impulsat els diversos projectes. En cas de no arribar a la quantitat mínima de diners recollits, les aportacions fetes fins al moment es retornaran als seus propietaris i els projectes no es realitzaran; si més no, a través d'aquesta via.

La campanya de microfinançament s'iniciava el 16 d'octubre i abasta propostes directament vinculades als objectius de la UPC: la docència, la recerca i la transferència de resultats a la societat. S'han seleccionat, segons BarcelonaTech (UPC), "propostes innovadores que respecten el codi ètic i de bones pràctiques del personal al servei de la UPC i del seu estudiantat".

Un dels projectes, Laboratori d'Apps, ja ha aconseguit el finançament mínim. Desenvolupat per un laboratori d'innovació i recerca de la Facultat d'Informàtica de Barcelona, el projecte s'adreça a reconvertir una aula del Campus Nord en un laboratori de desenvolupament d'aplicacions mòbils per a iOS. Segons expliquen els impulsors de la idea, "l'objectiu final és incorporar al mercat laboral professionals emprenedors en aquest àmbit en les millors condicions".

12 projectes més necessiten aportacions

A part del projecte que ja ha arribat al finançament mínim per desenvolupar-se, 12 més necessiten encara l'ajuda de tots i totes. Dos dels projectes seleccionats han estat presentats des del Centre de Cooperació per al desenvolupament de la UPC (CCD).

Amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament de Goundi, República del Txad, i la seva economia local, i gràcies a voluntaris i estudiants becats, el CCD vol engegar el Projecte Pôle Goundi, que consisteix en crear un sistema de gasificació de biomassa residual agrícola, és a dir, en crear un generador d'electricitat renovable mitjançant la gasificació dels cors de les panotxes de blat de moro, que són els principals residus agrícoles produïts per la població txadiana.

L'objectiu és abastir d'electricitat l'hospital de la zona, fundat fa 20 anys i que actualment depèn del gasoil com a única via d'obtenció energètica. Els i les impulsores del projecte expliquen que amb el projecte de generació d'electricitat renovable per gasificació de biomassa residual, "es promouria l'economia local i s'evitaria la fuga de diners cap a les empreses petrolíferes".

El segon projecte del CCD es basa en el desenvolupament d'un nou teixit per a les mosquiteres que combat la malària. El teixit és fet d'un fil multi-fibra que incorpora un insecticida en la mateixa estructura i en conseqüència no és necessari impregnar-lo amb insecticida periòdicament. La tela mosquitera té una vida útil de 5 anys, molt superior a la vida de les mosquiteres impregnades convencionals.

Des del 16 d'octubre projectes com els explicats recol·lecten diners amb la campanya de micromecenatge impulsada per SUMA-UPC a través de la plataforma Goteo.org. Encara queda temps per col·laborar fins el dilluns 25 de novembre.

Ajuda amb l'última empenta! Tu també pots participar-hi i col·laborar amb idees per fer un món millor!

Afegeix un comentari nou