Save the Children defensa els infants víctimes de violència de gènere

Save the Children defensa els infants víctimes de violència de gènere

Resum: 

Save the Children promou una campanya per donar veu i cara als nens i nenes víctimes de la violència de gènere, juntament amb la Fundació Institut de Reinserció Social (IReS) i el Ministeri d’Igualtat. La campanya consisteix en un vídeo de 20 minuts que recull el testimoni de dones i nens víctimes de la violència i una web, www.infanciaviolenciagenero.org, que preten ser un espai on consultar aspectes jurídics i socials de l’atenció als nens i nenes però també recursos i centres d’atenció especialitzats.

Save the Children calcula que la violència de gènere afecta a 800.000 nens i nenes a tot l’Estat i que, d’aquests, només un 4% rep atenció especialitzada. Asseguren que tot i que la llei contra la violència de gènere de 2004 ha estat un gran avenç, no ha inclòs els recursos específics necessaris per atendre als fills de les dones víctimes de violència i això els ha deixat “com a víctimes invisibles quan en realitat són víctimes directes”.

Els fills de les dones víctimes de violència de gènere “solen presentar alteracions físiques, emocionals i conducturals com trastorns del son o de l’alumentació, quadres d’ansietat, estrés, baixa autoestima, depresió oagressivitat”, segons la directora de la Fundació IReS Montserrat Tohà. Promoure l’atenció de totes aquestes necessitats des d’un punt de vista psicoeducatiu és un dels objectius de la campanya.

Afegeix un comentari nou