Sí al dret a curar, no al Decret 16/2012

 Font:
Font:

Sí al dret a curar, no al Decret 16/2012

Resum: 

Amb la campanya Derecho a curar (Dret a curar) Metges del Món Espanya vol unir els professionals sanitaris i la ciutadania en un crit unànime per defensar l'objecció de consciència contra l'exclusió sanitària de les persones immigrants en situació irregular. La plana web de la iniciativa recull signatures i ofereix material per fer-ne difusió.

Tant el lloc web de Metges del Món Espanya com el de la iniciativa Derecho a curar van rebre un allau de visites ahir, 22 d'agost, dia en què es va llançar la campanya. Mitjans de comunicació i la ciutadania a través de les xarxes socials s'han fet ressò de la impactant campanya que anima els professionals sanitaris a l'objecció de consciència contra l'exclusió sanitària de les persones immigrants en situació irregular.

La campanya compta ja amb el suport de societats mèdiques, associacions professionals i ONG i, en poques hores, el seu vídeo promocional s'ha visualitzat més de 38 mil vegades.

A partir de l'1 de setembre es restringirà l'assistència sanitària a més de 150.000 persones que viuen a l'Estat espanyol en situació administrativa irregular. Aquesta és una de les conseqüències del Real Decreto Ley 16/2012, de 20 d'abril, aprovat pel Congrés dels Diputats el passat 17 de maig amb els únics vots del Partit Popular.

Davant l'exclusió de l'atenció de les persones immigrants en situació administrativa irregular que planteja el decret, Metges del Món insta el personal sanitari a exercir el seu dret a la resistència individual i col·lectiva i a l'objecció de consciència a favor de l'atenció a totes les persones. Així, Álvaro González, president de l'organització, afirma que "volem servir de vehicle de transmissió perquè el personal sanitari reivindiqui, exerceixi el seu dret a la resistència i el seu dret a curar a tota persona que ho requereixi, independentment de la seva situació administrativa".

Metges del Món vol contribuir així a la iniciativa posada en marxa el 10 de juliol per la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (SEMFYC), que suma ja més de 1.300 objectors.

Derecho a curar s'adreça a tots els professionals sanitaris, però també vol sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania en suport de la professió mèdica i a favor del dret a la salut. Ofereix material de difusió com cartells, vídeos virals, adhesius i insígnies per a xarxes socials, així com un model de carta que qualsevol persona pot fer arribar al seu metge per sol·licitar que objecti.

Afegeix un comentari nou