Sobreviuries com a refugiat?

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Sobreviuries com a refugiat?

Resum: 

L’ACNUR ha desenvolupat una aplicació per a iPhone i Android per conscienciar els jugadors sobre els dilemes, conflictes i dificultats que han d’afrontar les persones refugiades arreu del món.

El passat mes de juny, en el marc de la campanya Dilemes, l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) va presentar “La meva vida com a refugiat”, una aplicació per iPhone i Android que vol recrear els conflictes i dilemes que els refugiats han d’afrontar en el seu camí per a la supervivència.

L’aplicació consisteix en un joc de rol educatiu que presenta 3 històries de persones que s’han vist obligades a viure com a refugiades:

  • La Merita, de 27 anys i esperant el seu tercer fill.
  • El Paulo, de 15 anys, el més gran de quatre germans.
  • L’Amika, de 24 anys, mare de dos nens.

Un cop el jugador tria una de les històries, l’aplicació el condueix pels diferents escenaris amb què es troba el personatge i li demana que prengui decisions vitals per a la seva supervivència i la de la seva família.

Actualment, hi ha 40 milions de persones desplaçades per la força al món

En el transcurs del joc, se’ns van proporcionant informacions relatives als refugiats, com ara que Marlene Dietrich i Madeleine Albright van ser refugiades o que hi ha uns 40 milions de persones desplaçades per la força al món, gairebé la meitat dels quals són menors.

L’aplicació està disponible en anglès per a iPhone, iPad i Android.

Afegeix un comentari nou