Llibertat d'expressió

La portada de l'informe del 2016/2017. Font: Amnistia Internacional

news-iconNotícia > Jurídic

Els drets humans que l’Estat espanyol ha incomplert el 2016

L’informe anual d’Amnistia Internacional destaca vulneracions a Espanya al voltant del dret a l’habitatge, igualtat de gènere, llibertat d’expressió i els drets de les persones immigrants.

Companyia Títeres desde Abajo en una actuació. Font: Títeres desde Abajo

news-iconNotícia > Internacional

Amnistia Internacional exigeix la retirada dels càrrecs als titellaires acusats per enaltiment del terrorisme

L'organització en defensa dels drets humans i la llibertat d'expressió veu exagerades les mesures cautelars i les titlla d'injustificades.

Mapa de Mapping Media Freedom

news-iconNotícia > Internacional

Mapping Media Freedom continua reportant casos de violacions de la llibertat de premsa a Europa

Des que va començar la iniciativa el gener del 2014, aquest índex de censura als mitjans de comunicació a Europa ha reportat ja 866 casos.

news-iconNotícia > Internacional

"The Oslo Freedom Forum" tanca la sisena edició

Per sisè any consecutiu s'han reunit a la capital noruega defensors dels drets humans de tot el món per la celebració del "The Oslo Freedom Forum". Des del seu web es posa ara a l'abast del públic el contigut d'algunes ponències.

Amnistia Internacional

news-iconNotícia > Internacional

El cas Snowden interessa a Amnistia Internacional

A Edward Snowden l'espera previsiblement una llarga condemna, o la pena de mort, si és portat als Estats Units. Amnistia Internacional (AI) s'ha expressat en relació al cas de l'ex-treballador de l'Agència Nacional d'Intel·ligència dels EUA. AI afirma, en contradicció amb el govern espanyol, que sí és subjecte de la possibilitat d'asil a Espanya.

Dades de l'informe 2013 d'AI sobre l'estat dels drets humans

news-iconNotícia > Internacional

Els drets humans en estat crític, segons l'informe d'Amnistia Internacional

El món és un lloc cada vegada més perillós per a persones refugiades, migrants i desplaçades. Aquesta és la conclusió que extreu Amnistia Internacional a l'informe 2013 sobre la situació dels drets humans a 159 països.

Llibertat d'expressió

news-iconNotícia > Internacional

AI demana l'alliberament immediat de les tres integrants de Pussy Riot

En un acte simbòlic davant l'ambaixada a Madrid de la Federació Russa, Amnistia Internacional (AI) demana l'alliberament immediat de les tres components del grup.

Ràdio. Foto CC de Gabriela Camerotti: flickr.com/photos/face_it/2340999549

news-iconNotícia > Comunitari

Reivindica les ràdios alternatives en el Dia Mundial de la Ràdio

El 13 de febrer se celebrarà per primer cop el Dia Mundial de la Ràdio, un dia per posar de relleu el potencial d'aquest mitjà de comunicació en la defensa de la llibertat d'expressió i la promoció de la democràcia participativa, tant a nivell global com a nivell de barri i comunitat.

news-iconNotícia > Jurídic

Jornada d'Amnistia Internacional per la llibertat d'expressió

El passat dia 10 de desembre, dintre del Dia Internacional dels Drets Humans, Amnistia Internacional va voler posar l’alerta en l’augment dels atacs generalitzats contra la llibertat d’expressió arreu del món.

Escriu pels drets humans. Iniciativa d'Amnistia Internacional

news-iconNotícia > Internacional

Denuncia la vulneració dels drets humans i dóna visibilitat a aquesta lluita

Cada any, el 10 de desembre es commemora el Dia Internacional dels Drets Humans. Amnistia Internacional et proposa diferents maneres d'alçar la veu denunciant abusos contra la llibertat d'expressió i demostrar la teva solidaritat amb les persones que els pateixen.

test image

news-iconNotícia > Informàtic

Llibertat d'expressió o foment de l'anorèxia i la bulímia?

Malgrat la petició del Ministeri de Sanitat, Twitter no tancarà els comptes que fomenten l’anorèxia i la bulímia, apel·lant a la llibertat d’expressió.

test image

news-iconNotícia > Internacional

'El món pot canviar, però no ho farà sol'

Amb esdeveniments en més de 60 països de totes les regions del món, Amnistia Internacional celebra el seu 50 aniversari a partir del 28 de maig 'sobre un teló de fons canviant en l'àmbit dels drets humans, amb milers de persones en Orient Mitjà i Àfrica del Nord lluitant amb valentia contra l'opressió, la tirania i la falta de llibertat i justícia'. Veiem un breu 'currículum' de l'organització.

test image

news-iconNotícia > General

El cos em demana Wikileaks

En el nou post de Jaume Albaigès al bloc de xarxanet.org, l'autor aprofita el cas WikiLeaks, tant d'actualitat, per reflexionar sobre el dret a la Internet lliure. Albaigès reclama una major implicació de les entitats i associacions en el reconeixement i la defensa de les noves fronteres de la llibertat -un cop superades les pors a les noves tecnologies-, en què predominin els valors pels quals des d'aquests sectors s'ha lluitat tradicionalment.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org.

test image

news-iconNotícia > Informàtic

WikiLeaks: com podem defensar la llibertat d'expressió?

Aquests dies hem sentit parlar molt sobre WikiLeaks, i paraules com censura, persecució a la llibertat d'expressió i guerra informàtica estan al al ordre del dia. Però, què és WikiLeaks? Per què el seu fundador està considerat un dels homes més perillosos del mon? I què podem fer nosaltres?

test image

news-iconNotícia > Internacional

Fem servir les TIC per lluitar contra la violència vers les dones

"Take Back The Tech!" o "Reapropia't de la tecnologia!" és una campanya col·laborativa que fa una crida a lluitar contra la violència masclista i a defensar el dret a la llibertat d'expressió i informació de les dones, a través de les noves tecnologies.