Quin soroll hi ha a la teva vida?

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Quin soroll hi ha a la teva vida?

Resum: 

Quin soroll hi ha a la teva ciutat? El proper 29 d'abril, pots contribuir a fer un mapa del soroll a Catalunya amb el teu smartphone.

Amb motiu del 20è Dia Internacional de Conscienciació del Soroll, la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) organitza el 29 d’abril una jornada de mesuraments massius de soroll.

Visc amb soroll?

Amb aquest títol, se celebra una jornada on es convida a ajuntaments, entitats col·laboradores (EAC i EPCA), enginyeries i consultories acústiques, entitats ambientals, centres escolars i ciutadania, perquè duguin a terme mesuraments de soroll en tota mena d’indrets: parcs, jardins, zones de trànsit de cotxes, trens, aeroports, zones urbanes, zones industrials, etc.

Amb el teu mòbil

Més que d’anar a buscar situacions de conflicte amb nivells alts de soroll, es tracta de familiaritzar la població amb les metodologies de mesura, els nivells, la normativa existent o el significat i la percepció de l’escala en dB. Mitjançant la "Guia de mesurament Noise Watch" es pot fer un mesurament amb un smartphone, mitjançant l'aplicació per a mòbil NoiseWatch, i ubicar-lo al mapa.

Un mapa consultable

La Direcció General de Qualitat Ambiental recollirà totes les dades que es vagin publicant a les xarxes socials i elaborarà un mapa en format KML de Google Earth, consultable a través d’aquesta aplicació.

Finalment, es farà un tractament estadístic i cartogràfic de la informació recollida i se’n publicarà un resum amb les dades de participació en la jornada del Dia Internacional de Conscienciació del Soroll. L’objectiu de la iniciativa és apropar a la població al coneixement del soroll ambiental.

Trobaràs més informació al següent enllaç, on hi ha consutlable la "Guia ràpida per la realització d'un mesurament acústic amb un smartpohone". També pots seguir a les novetats a les xarxes amb el hasgtag #diasoroll.

Afegeix un comentari nou