112 Catalunya, més accessible per a persones sordes

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

112 Catalunya, més accessible per a persones sordes

Resum: 

Disponible des de divendres 27 de desembre una aplicació per mòbil que facilita la comunicació de persones sordes amb el telèfon d’emergència 112.

El Centre d’Atenció i Gestió de trucades d’Urgència 112 Catalunya, Telefònica i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) han signat un conveni per posar en marxa una aplicació per a mòbils que permeti la comunicació de persones sordes amb el telèfon d’emergències 112.

L’aplicació es pot obtenir des de divendres dia 27 de desembre mitjançant la FESOCA.

A través de l’aplicació, les persones sordes podran triar el servei que volen demanar (policia, bombers o ambulància) i concretar el motiu pel qual necessiten assistència mitjançant pictogrames i vídeos en què un intèrpret de llengua de signes explica el significat del dibuix.

L’aplicació, a més, geolocalitza la trucada de l’usuari i demana que confirmi les dades personals prèviament introduïdes en el moment d’instal·lar l’aplicació. Els operadors del 112 reben una alerta que indica la posició geogràfica de l'usuari, el telèfon des d’on truca, les dades introduïdes i el tipus d’emergència de què es tracta.

Comentaris

Soc sord voldria aconseguir l'aplicació per mòbils amb el telèfon d'emergències. Gràcies!!!!

Bon dia,

Pots posar-te en contacte amb la FESOCA per tal d'obtenir més informació i saber com fer-ho. Les seves dades de contacte són ls següents:

FESOCA
Federació de Persones Sordes de Catalunya
C/ Pere Vergés 1, 7a Planta (Hotel d'Entitats la Pau)
08020 - Barcelona
Telf: 93 2781842 - Fax: 93 3055104

D'altra banda també pots omplir el següent formulari en aquest enllaç

http://www.fesoca.org/es/contacto/

Moltes gràcies!

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou