L'Aixeta reuneix 80 activistes en l'audiosèrie 'Manual de Desobediència Civil'

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Aitana Ralda, Yolanda Fresnillo, Liz Castro i Arcadi Oliveres a la presentació de l'audiosèrie Font: Aixeta.cat
Aitana Ralda, Yolanda Fresnillo, Liz Castro i Arcadi Oliveres a la presentació de l'audiosèrie
Aitana Ralda, activista del moviment que lidera Greta Thundberg, en la presentació del projecte Font: Aixeta
Aitana Ralda, activista del moviment que lidera Greta Thundberg, en la presentació del projecte

L'Aixeta reuneix 80 activistes en l'audiosèrie 'Manual de Desobediència Civil'

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

L'audiosèrie és una iniciativa força pionera a Catalunya. Les seves impulsores han aconseguit reunir 80 persones tant conegudes com anònimes per participar en els audiorelats de l'obra que sortirà publicada durant la tardor.

El 'Manual de Desobediència', és una de les obres cabdals de Paul Engler i Mark Engler ('This is an Uprising', del 2016), i sortirà aquest setembre publicada en català, gràcies a la traducció feta per Edicions Saldonar. El llibre aborda el tema de la no-violència i, en conseqüència, la desobediència civil.

Una proposta compromesa amb el món feta audiolectura, la millor proposta d'estiu

Prenent el llibre dels Engler com a referència, l'Aixeta ha transformat la traducció de l'obra en una audiosèrie de 80 episodis, cadascun narrat per un activista de diferents àmbits, que posa la veu a l'àudio. Així, el manual conté la lectura de persones compromeses amb el mediambient, la pau, persones refugiades, polítics, feministes, etcètera.

Les persones que es subscriguin a la lectura (o a l'audiolectura més aviat) sentiran les veus de Jordi Armadans (director de la Fundació per la Pau), Bel Olid (feminista i activista cultural), Teresa Forcades (activista i monja), Ruben Wagensberg (impulsor de la campanya 'Casa nostra casa vostra' a favor de l’acollida de refugiats i migrants), Pepe Beúnza (primer objector de consciència del servei militar de l’Estat), Míriam Hatibi (portaveu de la Fundació Ibn Battuta), i fins a 80 noms tant de personalitats rellevants com anònimes que el perfil @AixetaInfo anirà desvetllant diàriament.

El manual explica com han aconseguit la desobediència civil i la no-violència, de manera efectiva en diferents campanyes i moviments socials d'arreu del món.

En paraules de la impulsora de la iniciativa, i una de els cares visibles del projecte de micromecenatge continu l'Aixeta, Liz Castro, "el manual explica com han aconseguit la desobediència civil i la no-violència, de manera efectiva en diferents campanyes i moviments socials d'arreu del món; un llibre que explica l'estratègia, i que necessitem". Castro també ha prologat la versió escrita del llibre.

Un audiorelat per cadascun dels 80 dies del viatge de Phileas Fogg

La periodicitat que ha triat l'Aixeta ens condueix al fantàstic símil de Phileas Fogg, el protagonista de l'obra de Jules Verne publicada també per entregues, 'La volta al món en vuitanta dies'. En els mateixos dies que Fogg va trigar a fer la volta al món en globus -però sense comptar els caps de setmana-, l'Aixeta ofereix aquests 80 audiorelats del manual sota subscripció de 5€ des del 5 de juliol fins mitjans d'octubre.

L'audiolectura va arrencar a les Jornades sobre la Desobediència Civil, que havia organitzat Òmnium Cultural, i amb la participació d'entitats com Justícia i Pau, l'Observatori Desc, En Peu de Pau, Nov Act, ACD DDHH, Irídia, FundiPau, el Ciemen, i l'Ajuntament de Barcelona, amb la participació de la fundadora de l'Aixeta, Liz Castro, i dos protagonistes narradores de l'audiosèrie: Aitana Ralda, la portaveu a Catalunya del moviment juvenil iniciat per la sueca Greta Thunberg de lluita contra el canvi climàtic Fridays for Future, i Arcadi Oliveres, de l’entitat Justícia i Pau.

La iniciativa compta amb el segell de qualitat de l’Aixeta, una plataforma impulsada per tres dones

Com vam explicar des de Xarxanet anteriorment, l’Aixeta és un projecte de micromecenatge continu que pretén impulsar de manera continuada els projectes d’artistes culturals, anant una passa més enllà dels verkamis que recullen una quantitat puntual de diners. Amb poc més de sis mesos de vida, les tres sòcies que han fundat i tirat endavant el projecte (Liz Castro, Mireia Domènech i Elena Fonts), celebren aquest primer mig any de vida amb una iniciativa molt ambiciosa i sense ànim de lucre, que volen posar al servei de l’imaginari col·lectiu i de la revolta més bella de totes, la pacífica.

Comentaris

Hola, Encara hi soc a temps de cooperar? Una abraçada!

Afegeix un comentari nou