La Generalitat posa a la responsable d’Infància de Girona al capdavant de la DGAIA

 Font:
Font:

La Generalitat posa a la responsable d’Infància de Girona al capdavant de la DGAIA

Resum: 

El Govern de la Generalitat de Catalunya va nomenar responsable de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a la Adolescencia (DGAIA) a Anna Solés i Franch, el passat dimarts 11 de gener.

Solés (Girona, 1966), es diplomada en Treball Social per la Escola Universitària de Treball Social de Barcelona. Ha estat responsable de l’Àrea d’Atenció al Menor de la Secció d’Atenció a la Infància de Girona, depenent de la Conselleria de Justícia (de 1988 a 2002 y de 2004 a 2005), coordinadora de l’Equip d’Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (2002-2004) i subdirectora del Centre Educatiu Montivili de Girona.

Els seus inicis professionals van ser com a assistent social en la Associació Minusvàlids Físics Associats de Girona (1987-1988) i com a tècnic assistent social en la Conselleria de Sanitat i Seguretat Social en Girona (1988).

El principal repte de esta legislatura en la matèria passa pel desplegament de la Llei d’Infància, incloent la prevenció del maltractament, la acollida de nens desemparats en entorns familiars i en combatre la pobresa infantil.

FAMILIA I JOVENTUT

Ramon Terrassa i Cusí serà el secretari de Família de la Generalitat, càrrec al que arribarà amb una amplia experiència en el àmbit associatiu i del oci infantil i juvenil en entitats.

Terrasa (Barcelona, 1977), es diplomat en Educació Social per la Universitat Ramon Llull (URL). Ha estat director de formació, responsable d’estudis i professor del departament de Pedagogia de la Fundació Pere Tarrés (1992-2001), secretari de la Junta Directiva de l’Associació d’Empreses de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC) i membre de diversos consells, como el Consell Assessor de la Formació de Educadores en el Oci, que depèn de la Secretaria de Joventut de la Generalitat; el Consell del Voluntariat de Catalunya, depenent de la Conselleria de Governació, i del Consell Català de l’Associacionisme i Voluntariat.

Compta amb un primer cicle de la llicenciatura de Pedagogia per la Universitat de Barcelona (UB) i el Diploma d’Animació Sociocultural. També es director i monitor d’activitats d’oci infantil i juvenil. Com a docent, ha col·laborat en el Màster en Fundacions i Associacions de la UB.

La triada per a liderar la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària es Francesca Violant Cervera Gòdia (Lleida, 1969), amb experiència com a tècnic superior d’Estudis i Documentació de la Conselleria de Presidència i com a consellera nacional de la JNC i CDC.

Llicenciada en Filologia Hispànica i postgraduada en Gestió de Recursos de la Informació por la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Cervera també ha estat candidata al Parlament europeu per la Coalició per Europa (CEU), ocupant el lloc 26 en 2009.

Afegeix un comentari nou