Llarga vida per la ràdio juvenil del Clot

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Llarga vida per la ràdio juvenil del Clot

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Joves del barri del Clot de Barcelona podran seguir formant-se en el món radiofònic durant dos anys més. Serà possible gràcies a la renovació del conveni de col·laboració que han signat la Fundació Surt i l'Ajuntament.

"2 Quarts de Clot" és el programa de ràdio que un grup de joves emet a través de la Ràdio Ateneu del Clot des del 2013, després d’un període de quatre mesos de formació en el qual van aprendre com funciona la ràdio.

Aquest grup és només el primer dels que vindran durant els dos propers anys, gràcies a l’acord de col·laboració que la Fundació Surt i l'Ajuntament de Barcelona acaben de renovar a través de l'Obra Social La Caixa; i a l’Ateneu del Clot, que ofereix el seu espai i la possibilitat de donar veu als joves del barri.

El projecte va iniciar-se l'any passat. Va fer-se una crida a joves dels instituts del Clot, d'entre 16 i 19 anys, que estiguessin interessats en el mitjà i se'ls va fer una formació per poder crear el seu propi programa. D'aquí va sorgir "2 Quarts de Clot", que des de llavors forma part de la programació de la Ràdio de l'Ateneu.

Des de la primera emissió, el març del 2013, s’han gravat 10 programes, tots ells escrits, dissenyats i conduïts pels joves. Es tracta d'un magazine que, com ells mateixos defineixen "parla en clau jove sobre el Clot, sobre Barcelona i sobre el món".

L'objectiu és que aquesta primera fornada de veus radiofòniques del Clot segueixin fent el programa sense un seguiment tant constant alhora que es forma una nova generació de locutors.

El programa s'emet els dijous de 19h a 20h, quinzenalment, i pot escoltar-se online així com també es pot seguir a través del facebook i del twitter.

Ràdio Ateneu del Clot

És una ràdio amateur vinculada l'Ateneu del Clot. Compta amb una programació pròpia que ha anat creixent des del 2010, quan va iniciar-se el projecte. El seu objectiu és ser un punt de trobada de tot allò que succeeix al districte de Sant Martí de Barcelona.

La Ràdio Ateneu del Clot ha rebut, entre d’altres, la Medalla d'Iniciativa Juvenil als Premis Sant Martí 2012 i el Premi als Mitjans de Comunicació de la Federació d'Ateneus de Catalunya 2012.

Afegeix un comentari nou