YMCA és reconeguda en el V Fòrum Nacional del fons social europeu pel seu programa de segona oportunitat

YMCA Barcelona
Autor/a: 
YMCA
Activitat E2O Font: YMCA
Activitat E2O Font: YMCA

YMCA és reconeguda en el V Fòrum Nacional del fons social europeu pel seu programa de segona oportunitat

Autor/a: 
YMCA
YMCA Barcelona

Resum: 

L'organització YMCA ha rebut el premi al V Fòrum Nacional del Fons Social Europeu per al seu programa 'Pots amb l’ESO', ara renovat com 'Recalculant Ruta'.

L'organització YMCA ha estat guardonada al V Fòrum Nacional del Fons Social Europeu pel seu programa 'Pots amb l’ESO', que ha estat renovat aquest any sota el nom de 'Recalculant Ruta'. Aquest reconeixement, atorgat en la categoria d' Innovació Social, destaca els esforços de YMCA per oferir una segona oportunitat a joves en situació de risc.

El programa 'Pots amb l’ESO' va ser seleccionat entre més de 50 propostes presentades per diferents comunitats autònomes, competint en tres categories: 'Inclusió Social i Lluita contra la Pobresa', 'Sostenibilitat i Qualitat en l'Ocupació', i 'Innovació Social'. El fòrum va tenir lloc els dies 7 i 8 de març a la ciutat de Còrdova, sota el lema 'Un Nou Impuls'.

A través d'aquest programa, implementat en 8 províncies, YMCA ha brindat suport a joves que van abandonar els seus estudis, ajudant-los a completar la seva educació o a obtenir una qualificació professional a través d'itineraris formatius personalitzats. Des del seu inici el 2019, el programa ha mostrat resultats significatius. Durant el període 2019-2022, es va atendre 632 joves, amb un 65% d'ells/es obtenint una qualificació. A més, després de finalitzar el seu itinerari, el 27% dels/les participants es va integrar en sistemes d'educació o formació formal, mentre que el 19% va aconseguir ocupació.

Actualment, YMCA continua el seu compromís amb els joves a través del programa 'Recalculant Ruta: Itineraris de Segona Oportunitat per a Joves'. Aquest programa, dirigit a joves d'entre 16 i 29 anys que no van completar l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), i que, malgrat no estar estudiant ni treballant volen aconseguir els seus estudis, busca proporcionar-los eines perquè assoleixin les seves metes educatives i formatives, impulsant el seu desenvolupament personal i professional. 'Recalculant Ruta' ofereix diferents itineraris formatius, que es desenvolupen des d'un enfocament de personalització i adaptació els processos d'aprenentatge a les necessitats individuals de cada jove, i a les pròpies característiques del grup en el seu conjunt. Amb això, el programa busca transformar l'aprenentatge en una experiència enriquidora i amena.

A l' abril a Barcelona, el programa inicia els itineraris següents:

  • Itinerari professional, amb el Certificat de Professionalitat d'Activitats Auxiliars de Comerç, on els/les joves obtindran la qualificació per treballar en un sector amb alta demanda laboral, com reposador/a, empaquetador/a, etiquetador/a, o auxiliar de dependent/a, en botigues, supermercats, grans superfícies o centres de distribució. I obrirà les seves portes a altres formacions de més nivell.
  • Itinerari educatiu per a l'obtenció del títol d'ESO, o del certificat d'accés a Cicles de Grau Mitjà (mitjançant la seva presentació a les corresponents convocatòries de proves lliures), la qual cosa els permetrà obrir les portes a altres formacions de major nivell i també a l'ocupació.

Aquest és un programa Estatal FSE+ d'Ocupació Juvenil CCI 2021ES05SFPR001 cofinançat pel Fons Social Europeu Plus. A més de Barcelona, s'implementa als centres YMCA de Màlaga, Toledo, Salamanca i València.

Més informació del programa al web del programa, o contactant amb Denís Villar (932 85 34 75, e2obarcelona@ymca.es)

Testimonis de participants del programa en aquest vídeo.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou