Reivindicació del 4% d’IVA pels productes sense gluten

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:

Reivindicació del 4% d’IVA pels productes sense gluten

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Comissió de Salut del Parlament aprova per unanimitat la Proposta de Resolució plantejada des de l’Associació Celíacs de Catalunya per instar al Govern Central a rebaixar l’IVA dels productes per Celíacs.

L’Associació Celíacs de Catalunya ha definit la jornada del 20 de novembre com a “històrica pels celíacs”. Durant el Ple de la Comissió de Salut del Parlament es va aprovar per unanimitat una Proposta de Resolució per enviar al govern central una Proposta de Resolució de fins a vuit punts entre els que hi ha la reivindicació d’aplicar el 4% d’IVA als productes per celíacs i l’aprovació d’ajuts econòmics o beneficis fiscals per les persones celíaques. Tal i com expliquen des de l’Associació, els productes sense gluten resulten molt més costosos que la resta i són en canvi de primera necessitat per les persones amb intolerància a aquesta proteïna que conté el blat i la majoria de cereals.

En aquesta Proposta de Resolució es demana també establir controls d’inspecció en seguretat alimentària; la renovació del Pacte del Celíac amb col·laboració amb la Generalitat, i l’ inici de campanyes de sensibilització dirigides, tant a la societat en general com al sector restaurador i hoteler i al col·lectiu mèdic. A més a més d’implantar l’obligatorietat d’implementar els protocols necessaris perquè els menjadors escolars i universitaris disposin de menús aptes per celíacs.

L’Associació Celíacs de Catalunya treballa des de fa 37 anys representant al col·lectiu celíac davant entitats i organismes públics i privats, oferint informació i assessorament per millorar la seva qualitat de vida. Més información a l’entrevista realitzada amb Laura Herrero per Xarxanet.org :

Laura Herrero: “S’estima que a Catalunya només l’1% de les persones celíaques estan diagnosticades”

Afegeix un comentari nou