Rutes a peu per visitar associacions barcelonines

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Rutes a peu per visitar associacions barcelonines

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El dissabte, 14 de març, Sants i La Bordeta estrenen els itineraris per locals d’entitats de barris i districtes de Barcelona.

En motiu del 20è aniversari de Torre Jussana, el centre proposa grans rutes a peu pels barris i districtes per visitar associacions del territori. La iniciativa, #GR_Associacions, neix amb la voluntat d'acostar a la ciutadania les diferents opcions associatives del seu entorn més proper.

Amb el projecte #GR_Associacions, es pot descobrir en primera persona i a peu de carrer l’activitat de les associacions de la ciutat. Cada mes, l'organitzadora i col·laboradors proposaran una ruta de dissabte al matí per un barri diferent de Barcelona, que farà parada en diferents associacions per conèixer el seu funcionament, projectes i activitats. Les mateixes associacions explicaran el paper transformador que l’associacionisme representa pel territori, i quin és l’impacte de les seves activitats. Els visitants, siguin o no veïns del barri, podran endinsar-se en el teixit associatiu durant una bona estona i, fins i tot, si els interessa, podran acostar-s'hi per un futur accès a les entitats. Les rutes del #GR_Associacions seran gratuïtes i obertes a tothom. Només caldrà formalitzar la inscripció a la pàgina web de cada ruta.

Sants i La Bordeta donaran el tret de sortida als itineraris el proper dissabte, 14 de març. El Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta s'encarregarà de fer de guia dels projectes i accions que realitzen aquests barris per dinamitzar i millorar el seu entorn. La sortida de la ruta es farà a les 10h del Centre Cívic Cotxeres de Sants (c. Sants, 79) per visitar la històrica Associació de Veïns i Veïnes Centre Social Sants; el Secretariat de Sants, Hostafrancs i La Bordeta; Associació de Veïns i Veïnes Centre Social de Sants. Seguidament l’itinerari es dirigirà cap a Can Batlló, on es visitarà la seva biblioteca. La ruta seguirà cap a la Federació d’Esplais i Caus de Sants-Montjuïc. Finalment es tornarà a les Cotxeres de Sants, on es donarà a conéixer el projecte d’intercanvi lingüístic “Aprenem” i es es clourà el recorregut amb un aperitiu. PEr participar a aquesta primera ruta cal formalitzar la inscripció en aquest enllaç.

Al segle XIX, Sants fou un barri obrer amb diverses fàbriques tèxtils, entre altres cal destacar per la seva importància les del Vapor Vell, convertida en biblioteca i escola l'any 2001, i l'Espanya Industrial o Vapor Nou, convertit en parc l'any 1983. El barri disposa d'una xarxa cultural i associativa que s'agrupa la coordinadora d'entitats anomenada Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Entre moltes cal destacar el Centre cívic de les Cotxeres de Sants i del Casinet, l'associació de veïns Centre Social de Sants, l'Orfeó de Sants amb més de cent anys d'història o la Societat Coral la Floresta, que és l'entitat més antiga de Sants i fundada el 1878.

Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions és un equipament municipal cogestionat per l'Ajuntament i el Consell d'Associacions(CAB) al servei de totes les associacions de la ciutat. Treballa per a la seva promoció, dinamització i enfortiment per tal d'ampliar la seva incidència en la ciutadania. Enguany celebra el seu 20è aniversari i s'ha convertit en un referent per al moviment associatiu de la ciutat, referència que ha mantingut fins i tot quan, per motius estructurals, va haver d'abandonar la seva seu tradicional al 2003, traslladant-se, primer a la Casa del Món, i després a les oficines del Carrer Llacuna, fins a tornar al remodelat emplaçament originari de l'avinguda Cardenal Vidal i Barraquer a l'octubre de 2008. En aquesta nova etapa, Torre Jussana ha iniciat un nou projecte de centre, caracteritzat per la incorporació de les associacions en el treball quotidià de l'equipament a través de la cogestió entre l'Ajuntament de Barcelona i el Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), una entitat que agrupa més de 20 federacions i coordinadores de la ciutat, que alhora representen més de 1.500 associacions.

Comentaris

ja no feu els articles dels castells? servia per entedre'ls

Afegeix un comentari nou