Torre Jussana publica la seva formació de tardor 2023

Fundació Pere Tarrés - Transversal
L’entitat estrena enguany cinc formacions noves per a complementar els diferents itineraris.  Font: Pixabay
L’entitat estrena enguany cinc formacions noves per a complementar els diferents itineraris. Font: Pixabay

Torre Jussana publica la seva formació de tardor 2023

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Com cada any, l’Escola de Formació de l’entitat posa a disposició de les associacions barcelonines una gran varietat de tallers i cursos gratuïts.

Torre Jussana arrenca el nou curs amb una nova oferta d’itineraris formatius per a entitats, amb l’objectiu d’ajudar a les persones implicades en el tercer sector a millorar l’organització i la gestió diària de les seves organitzacions. Com sempre, aquests cursos i tallers són gratuïts per a les entitats de Barcelona.

A banda de les formacions usuals, Torre Jussana presenta enguany algunes novetats en el seu currículum de tardor. Per exemple, a ‘Estatuts i Reglament de Règim Intern: millorem el funcionament de l’entitat’ ofereix una formació de tipus legal, per a ensenyar als equips de les entitats què han d’incloure en els seus estatus i al Reglament de Règim Intern. Seguint amb les especificitats, ‘Ciberseguretat: pràctiques i consells per protegir les dades de l’entitat’ posarà sobre la taula com abordar la seguretat cibernètica de l’organització, un coneixement cada vegada més necessari.

També, en la línia de les “entitats ben governades i justes” que reivindica Torre Jussana, s’ha inclòs la formació ‘Cures en la governança: cap a cultures organitzatives més inclusives’, on s’ajudarà les persones assistents a analitzar el format de governança de la seva entitat per a avaluar si obstaculitzen el desenvolupament d’una entitat més democràtica.

Relacionat amb això últim, l’entitat ha obert dues formacions dedicades a millorar els projectes. ‘Millorant els nostres projectes: tècniques, mètodes i consells’ és una formació més general sobre com identificar els errors comesos a l’hora de redactar projectes i les millors tècniques per a fer-ho. ‘El Balanç Comunitari: una eina per la millora dels nostres projectes’, en canvi, és un taller més específic on s’exposaran els eixos de la realització d’un Balanç Comunitari i la seva utilitat en la posada en marxa d’un projecte.

L’última novetat de l’oferta formativa de tardor de Torre Jussana és el curs ‘Com construir, transmetre i posicionar la marca de la vostra entitat’, dedicat als departaments de comunicació i difusió, amb l’objectiu de compartir eines i estratègies per a crear i transmetre una marca pròpia que sigui coherent amb els valors de l’entitat i inclús els impulsi.

La formació de Torre Jussana

Aquestes formacions s’imparteixen en el marc de l’Escola de Formació de Torre Jussana. L’entitat programa diferents tallers, cursos i càpsules formatives sobre el funcionament associatiu, classificades en itineraris formatius que es poden fer sencers. Estan dirigits a persones implicades en el tercer sector, ja tinguin responsabilitats en entitats, siguin equip tècnic o estiguin associades.

L’Escola s’articula en tres nivells: bàsic, aprofundiment i complementari. Això respon al fet que les entitats són institucions amb una gran varietat de personal amb competències i formacions molt diverses, de manera que cada formació pot ajudar a millorar el funcionament d’una associació, siguin quines siguin les seves circumstàncies.

Consulta tota la seva oferta formativa aquí.

Afegeix un comentari nou