530.000 persones treballen a l’àmbit del Tercer Sector d’Acció Social

 Font:
Font:

530.000 persones treballen a l’àmbit del Tercer Sector d’Acció Social

Resum: 

A les ONG d’Acció Social espanyoles, hi treballen 530.000 persones remunerades, segons recull l’Anuari del Tercer Sector d’Acció Social a Espanya, que van presentar el passat dimecres 20 d’octubre la Fundació Lluís Vives i l’Obra Social Caja Madrid.

Segons l’estudi publicat, a Espanya actualment hi ha 29.000 entitats d’acció social, que donen treball a 530.000 persones. Aquesta xifra representa el 2,7% del mercat laboral espanyol. A més de les persones que treballen remunerades, cal comptar també els 873.000 voluntaris que col•laboren amb aquestes organitzacions.

A banda, un terç de les ONG d’acció social tenen a la seva plantilla menys de cinc treballadors i el 51%, menys de deu treballadors assalariats. El perfil de treballador d’aquestes organitzacions és el d’una dona jove, per la qual cosa elles constitueixen el 73,9% dels recursos humans d’aquestes entitats. En general, tenen estudis de formació superior, ja que set de cada deu tenen titulació universitària.

Una altra dada que cal destacar és que el 9% dels treballadors al sector són persones amb discapacitat. A més, el voluntariat social amb discapacitat és present a quatre de cada deu entitats del Tercer Sector Social.

L’Anuari sobre el Tercer Sector Social a Espanya destaca que el sector és dinàmic i minifundista. Majoritàriament són organitzacions joves de mida i pressupost reduït ja que els ingressos de prop de la meitat de les entitats socials no superen els 150.000 euros anuals i gairebé el 25% de les entitats no supera els 30.000 euros.

Afegeix un comentari nou