El portal POTS recull oportunitats laborals al Tercer Sector
Comparteix
Promoure l'ocupació de qualitat i inclusiva és l'objectiu de POTS que han posat en marxa la Taula d'entitats del Tercer Sector Social i La Confederació.
"L'objectiu és que sigui el portal de referència del Tercer Sector en ocupació. Que sigui útil a les entitats i a les persones que busquen feina. POTS fa servir un sistema d'intel·ligència artificial i hem d'anar mirant com millorar-lo". Ho explica Patrícia Casanueva, que és responsable de polítiques d'enfortiment del sector de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
POTS fa uns dies que està en marxa i és iniciativa de la Taula i de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya. "És un projecte sense lucre que pretén ocupar un espai que fins ara no estava ocupat, però que està obert a aliances i a possibles millores sempre que realment doni resposta al que necessiten les entitats", indica la directora de La Confederació, Natàlia González del Pueyo. Ha estat possible gràcies a la col·laboració d'Economia Social i Solidària de l'Ajuntament de Barcelona.
En la posada en marxa també hi ha tingut un paper clau la plataforma Xarxanet.org, perquè el contingut del seu apartat 'Ofertes de feina' s'ha compartit a POTS. Les dues plataformes estan sincronitzades.
Des de la @Taula3sector i @LaConfederacio, hem posat en marxa #POTS, el nou portal d’ocupació del #TercerSectorSocial!
— Taula Tercer Sector (@Taula3sector) December 11, 2023
Connectem talent i oportunitats laborals per transformar la societat des de l’economia social.
T'expliquem més en aquest fil !https://t.co/QLOTxhOonl pic.twitter.com/YQ0x66pMA4
Les entitats promotores consideraven que hi havia una necessitat de "promoure l'ocupació de qualitat i inclusiva" en el sector. I alhora "ser un punt de trobada per a les professionals de l'àmbit social que busquen feina i per a les entitats socials que necessiten incorporar talent a les seves organitzacions". "Aquesta connexió permet que, des de l'economia social, es puguin desenvolupar projectes amb impacte social que transformen la societat perquè sigui més justa, inclusiva i igualitària", argumenta la directora de La Confederació.
L'origen és una antiga plataforma que tenia la Taula, però només era per a professionals. Casanueva recorda que amb la crisi de la pandèmia de la Covid-19 es va veure que era necessari un punt d'enllaç. En aquell moment era sobretot per a professionals sanitàries d'atenció directa. "Moltes professionals es volien oferir com a voluntàries i alhora entitats volien cedir professionals a altres entitats. Hi havia una necessitat immediata, del moment", recorda.
Ara, s'ha iniciat POTS amb la mirada posada en un llarg recorregut. "Aquella va néixer de l'emergència i ara l'hem repensada i millorada", insisteix Casanueva, que també té clar que s'anirà perfeccionant a mesura que se'n faci ús.
Interactuar amb les ofertes
González del Pueyo planteja que la principal diferència amb altres portals del Tercer Sector és la possibilitat d'interactuar amb les ofertes i poder enviar directament el currículum des del portal. A més, el sistema permet que es rebin recomanacions amb les ofertes que s'ajusten més al perfil de qui busca feina.
"És un portal amb un sistema d'intel·ligència artificial que ajuda a fer relacions entre entitats i persones candidates a una feina. La incorporació de la IA a tots els àmbits de la societat és un fet, i amb ella ajudem a fer 'matx' entre persones i entitats", hi afegeix la directora de La Confederació.
POTS també vol cobrir demandes exprés i donar a conèixer el tercer sector social i l'economia social i solidària, a més de fer visible què significa treballar-hi i de recollir dades sobre l'ocupació a l'economia social i solidària amb la finalitat de disposar de més eines per a resoldre les necessitats del sector en aquest àmbit.
En un dels apartats s'hi recullen ofertes exprés, és a dir, feines que necessiten una cobertura ràpida. Com ara una necessitat puntual de monitores de menjador que segurament pot interessar a joves que estudien i poden fer feines puntuals. El portal no obliga a penjar el salari en les ofertes de treball, però sí que es recomana que es faci.
El tercer sector social genera un 1,4% del PIB del país i hi treballen més de 103.000 persones.
Afegeix un nou comentari