El Nou Pla Director atorga el 60% de la gestió a les ONG

 Font:
Font:

El Nou Pla Director atorga el 60% de la gestió a les ONG

Resum: 

El Govern va aprovar el Nou Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2011-2014, que atorgarà el 60% de la gestió dels recursos a les ONG

Atesa la crisi que pateix el país, el Govern ha retallat les ajudes públiques als països en desenvolupament, reduint-les respecte al pressupostat previst per a l’any 2010.

No obstant això, segons ha destacat el vicepresident de l’Executiu català Carod-Rovira, l’ajut que es destinarà l’any 2010,de 65,6 milions, és molt superior als 25 milions que va destinar la Generalitat al 2003.

El govern ha acordat que, al Nou Pla Director 2011-2014, les ONGD gestionaran directament el 60% de la partida destinada a la cooperació i el 40% restant el gestionaran la Generalitat i els seus òrgans associats.

Les línies d’actuació principals que destaca l’Executiu són l’equitat entre homes i dones, la promoció dels drets humans i la sostenibilitat social i econòmica. Per tal d’arribar a aquets objectius, els països com ara el Marroc, Palestina, Sàhara Occidental, Moçambic, Senegal, Guatemala, Nicaragua, El Salvador, Colòmbia i Equador, s’enduran el 70% de la partida.

L’objectiu per a l’any 2015 és arribar al 0,77% del PIB, ja que aquest any només es destinarà el 0,50%.

Afegeix un comentari nou